Læseåret 2018 – statistikker, goodreads-challenge og hvad 2019 byder på

I 2018 havde jeg på Goodreads sat mig for at læse 50 bøger. Jeg gider ikke det der pres med at føle mig bagud, så jeg vidste selvfølgelig godt at 50 bøger nok var lidt lavt sat. Jeg nåede 97 bøger, lydbøger inkluderet, og det er faktisk samme antal som i 2017. For fysiske bøger blev det til 23812 sider, lydbøgerne har jeg ikke styr på. Det antal er jeg selvfølgelig vældig tilfreds med (go mig!), næsten 100 bøger er virkelig mange og det er virkelig awesome! I 2019 har jeg igen sat min Goodreads challenge til 50 bøger – det ved jeg i hvert fald at jeg kan nå, og det er det samme antal jeg har sat de sidste tre år. It just works for me!

Jeg snakkede også om at skære ned på anmeldereksemplarerne i 2018, og det er jeg også lykkedes med. Jeg kan simpelthen ikke magte det der stress med at have for mange anmeldereksemplarer liggende, og jeg ville også gerne læse mere på engelsk – hvad der også er lykkedes. Ialt har 31% af de bøger jeg har læst været anmeldereksemplarer, altså omkring hver 3., og det syntes jeg har været et passende antal for mig. Der var meget mindre læsestress, og det var virkelig godt for mig.

Omkring 30% af de bøger jeg læste i 2018 var på engelsk, og selvom det er op fra 2017, så kunne jeg måske godt tænke mig at det var lidt højere i 2019 – men time will tell, nogle gange har jeg bare mere lyst til at læse på dansk, og de perioder har jeg haft nogle stykker af i 2018. I forhold til format, så har cirka 40% været lydbøger, 35% hardbacks og 25% paperbacks.

Reklamer

2 meninger om “Læseåret 2018 – statistikker, goodreads-challenge og hvad 2019 byder på

  1. Jeg kender godt til, når man sætter et tal på, f.eks 100, så man bliver sig tvunget til at læse og føler sig også under pres ved at opnå man ønsker.
    I 2018 satte jeg 10 bøger (læs jeg som normalt hader at læse, er begyndt på det for et par år siden), og derfor valgte jeg et lavt tal, men endte med at læse omkring 25 bøger. Jeg studerer nemlig og har ikke altid haft tid til at læse bog.
    I år har jeg sat 15 bøger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s