DNF: The Expanse #1: Leviathan Wakes

9533361

 • Titel: Leviathan Wakes
 • Serie: The Expanse #1
 • Forfatter: James S. A. Corey
 • Antal Sider: 561
 • Udgivelse: 2011
 • Sprog: Engelsk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Genre: Science Fiction
 • Forlag: Orbit
 • ISBN: 9781841499895
 • DNF på side: 426

 

 

 

 

Humanity has colonized the solar system – Mars, the Moon, the Asteroid Belt and beyond – but the stars are still out of our reach.

Jim Holden is XO of an ice miner making runs from the rings of Saturn to the mining stations of the Belt. When he and his crew stumble upon a derelict ship, the Scopuli, they find themselves in possession of a secret they never wanted. A secret that someone is willing to kill for – and kill on a scale unfathomable to Jim and his crew. War is brewing in the system unless he can find out who left the ship and why.

Detective Miller is looking for a girl. One girl in a system of billions, but her parents have money and money talks. When the trail leads him to the Scopuli and rebel sympathizer Holden, he realizes that this girl may be the key to everything.

Holden and Miller must thread the needle between the Earth government, the Outer Planet revolutionaries, and secretive corporations – and the odds are against them. But out in the Belt, the rules are different, and one small ship can change the fate of the universe.

Det gør næsten ondt indeni at måtte opgive den her bog. Jeg elsker TV-serien, den er simpelthen fantastisk, men den her bog kunne jeg simpelthen ikke snøvle mig igennem. Jeg nåede konsekvent aldrig at læse mere end 10-20 sider før jeg blev sløv eller faldt i søvn – den gjorde mig simpelthen søvnig. En del af det hænger måske sammen med at jeg jo kendte meget af handlingen på forhånd, eftersom jeg har set de to første sæsoner af The Expanse, og dermed ikke var specielt chokeret over de eller ret chokerende afsløringer og plottwists.

Men det havde også en hel del at gøre med at jeg slet ikke kunne kende Miller, som ellers er min favorit i TV-serien. I bogen blev han repræsenteret som den totalt stereotype politkommisær, der er en fordrukket sut, konen er skredet og han er helt vildt deprimeret. Det var så kliché som det kunne være, og jeg synes slet ikke det passede med det billede af Miller jeg havde i hovedet. Det var også Millers kapitler der var de værste, de gjorde mig simpelthen bare så søvnig.

Jeg tror jeg gik ind til den her serie med nogle af de højeste forventninger nogensinde til en bog, for jeg elsker simpelthen den TV-serie, så der er muligvis nogle umulige forventninger i spil her. Men i hvert fald blev jeg slemt skuffet, og en bog der får mig til at falde i søvn hele tiden er altså bare ikke et hit for mig.

Reklamer

En mening om “DNF: The Expanse #1: Leviathan Wakes

 1. Jeg havde også ret høje forventninger til denne bog, men de blev desværre ikke indfriet. Har dog planer om at forsøge mig med næste bog i serien. Tv-serien sagde mig til gengæld endnu mindre :-/

  Mvh.
  Den lille Bogblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s