Anmeldelse/Lydbogsanmeldelse: The Empirium Trilogy #1: Furyborn

34323570

pink 3 stjerner

 

 

 • Titel: Furyborn
 • Serie: The Empirium Trilogy #1
 • Forfatter: Claire Legrand
 • Tid/Antal sider: 17 timer 24 minutter, 494 sider
 • Udgivelse: 2018
 • Sprog: Engelsk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Genre: YA Fantasy
 • Forlag: Sourcebooks
 • ISBN: 9781492656623
 • Læst: 17. August til 29. August

Follows two fiercely independent young women, centuries apart, who hold the power to save their world…or doom it.

When assassins ambush her best friend, the crown prince, Rielle Dardenne risks everything to save him, exposing her ability to perform all seven kinds of elemental magic. The only people who should possess this extraordinary power are a pair of prophesied queens: a queen of light and salvation and a queen of blood and destruction. To prove she is the Sun Queen, Rielle must endure seven trials to test her magic. If she fails, she will be executed…unless the trials kill her first.

A thousand years later, the legend of Queen Rielle is a mere fairy tale to bounty hunter Eliana Ferracora. When the Undying Empire conquered her kingdom, she embraced violence to keep her family alive. Now, she believes herself untouchable–until her mother vanishes without a trace, along with countless other women in their city. To find her, Eliana joins a rebel captain on a dangerous mission and discovers that the evil at the heart of the empire is more terrible than she ever imagined.

As Rielle and Eliana fight in a cosmic war that spans millennia, their stories intersect, and the shocking connections between them ultimately determine the fate of their world–and of each other.

Første del af bogen hørt som lydbog via Bibliotekernes gratis app Libby. Resten læst i hardcoverudgaven. 

Det her bliver lidt en mærkelig anmeldelse, for jeg hørte den første del af bogen som lydbog, og læste resten i den fysiske bog – den der sygt pæne hardcover jeg forudbestilte i foråret, som er endnu pænere i virkeligheden.

Nå, men i begyndelsen gik det egentlig meget godt med lydbogen, men efterhånden blev jeg mere og mere træt af karaktererne, træt af historien og træt af at jeg slet ikke kunne se en forbindelse mellem de to storylines, der jo ligger 1000 år fra hinanden. Men mest var jeg nok træt af Rielle og Eliana, de var absolut ikke likeable, de var pisseirriterende, forkælede og dobbeltmoralske, og helt ærligt så opgav jeg faktisk at høre den færdig.

Men nu havde jeg jo købt den her virkelig fantastiske hardcoverudgave, og så endte jeg med at give den to kapitler, noget som jeg ellers ikke ville have gjort tror jeg. Hvis jeg ikke var hooked efter to kapitler ville jeg DNF’e den, men så skete magien – jeg blev hooked.

Det er sådan set ikke fordi der er noget i vejen med lydbogen, jeg synes ikke oplæseren var dårlig eller noget, men efter at have læst resten af bogen færdig tror jeg at den stemme hun gav de to hovedpersoner var helt, helt forkert. Hun fik dem til at lyde som forkælede møgunder, og den fornemmelse af deres karakter jeg fik fra bogen var milevidt fra lydbogen.

Jeg blev lidt nødt til at give den to stjerner, for den første del som jeg hørte på lydbog var virkelig ikke særlig god, jeg var irriteret og havde svært ved at koncentrere mig om at høre efter. Men da jeg først fik fat i den rigtige bog, så endte jeg med at elske den, og den sidste halvdel var helt sikkert en 4-stjernet læseoplevelse. Altså fik den 3, men den får mine varmeste anbefalinger med herfra. Det er faktisk to virkelig badass hovedpersoner, som alligevel er meget forskellige, historien er spændende, worldbuildingen er god – men lad være med at høre den på lydbog, det var virkelig ikke et hit.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s