The NOPE book Tag

Malene fra Wondrous Bibliophile lavede for lidt tid siden et indlæg med NOPE-bogtagget, og det var så underholdende læsning at jeg selv ville være med! Jeg har lånt hendes oversættelser, for dem synes jeg egentlig var knivskarpe – og tagget er i sagens natur lidt negativt, så hvis du ikke kan tåle ranting eller negativitet, så er det nu du skal smutte. Tagget har Malene fundet hos A Booktube Book, og det er vist hende der er ophavskvinden bag tagget.

1. Nope: slutning
En bog, der fik dig til at NOPE, enten i benægtelse, raseri, eller ganske enkelt fordi slutningen var dårlig: 
Den 2.. bog i Thoroughbred-serien, på dansk Fuldblod, er nog den største NOPE-bog jeg nogensinde har læst. Jeg gider ikke forklare en masse, men jeg gav den 0 stjerner som den første og eneste bog nogensinde. It was just that bad.

2. Nope: hovedperson
En hovedperson du ikke kunne lide og som drev dig til vanvid:
Clary fra The Mortal Instruments/ Dødens Instrumenter. Egentlig kunne jeg godt lide hende i de første tre bøger tror jeg, det er længe siden jeg har læst dem, men jeg husker hende ikke som træls før i bog 5 og 6, hvor hun vitterligt drev mig til vanvid hele tiden. Nøj hvor var jeg træt af hende.

3. Nope: serier
En serie der viste sig at være en stor stak NOPE, efter du har investeret så meget tid og energi på den, eller en serie du gav op på, fordi den simpelthen ikke var det værd:
Egentlig har jeg lidt lyst til at nævne Dødens Instrumenter her, for jeg synes virkelig ikke bog 5 og 6 var det værd, og jeg kunne slet ikke lide slutningen. Men det er jo kedelig, eftersom jeg lige har nævnt den, så i stedet bliver det Mythos Academy, en serie som startede virkelig godt, men som blev ringere og ringere, og til sidst så dårlig at jeg opgav at læse videre efter bog 4. Jeg er heller ikke sikker på jeg synes Croak-serien var det værd efter at have læst den sidste, der var jeg godt nok også skuffet.

4. Nope: populært par
Et “ship” du ikke støtter:
Katniss og Peeta. Jeg elskede de bøger, men jeg synes hun opførte sig mere som en mor end en kæreste, skulle hele tiden passe på ham som om han ikke kunne noget selv. Gale havde meget mere rygrad! Lucas og Cassandra fra Panteon-sagaen, lidt af samme årsag faktisk.

5. Nope: plot twist
Et plot twist du ikke så komme og ikke kunne lide:
Det med Linder i Sjælevandrer #2: Ourea. Det kunne jeg virkelig godt have undværet, for det var bare så awesome uden.

6. Nope: hovedpersons beslutning/handling 
En karakters beslutning, der fik dig til at ryste på hovedet: 
Well, Clary fra Døden Instrumenter er et godt svar her også, men Tessa fra After-serien var godt nok også slem – halvdelen af de beslutninger hun tog rystede jeg på hovedet af.

7. Nope: genre
En genre du aldrig kommer til at læse: 
Nu skal man jo aldrig sige aldrig, men poesi er nok den genre jeg tror der er mindst sandsynlighed for at jeg nogensinde vil gå i krig med.

8. Nope: bogformat
Bogformater du hader og undgår at købe, indtil den udkommer i en anden udgave:
Ekstrahøje hardcovers – jeg synes de er irriterende, og jeg kan bedre lide små, tykke bøger end store, tynde bøger. De store, tynde bøger er også svære at have i tasken.

9. Nope: trope 
Et trope (der åbenbart betyder overbrugt plot-device), der får dig til at NOPE:
Når nogen dør, men så ikke er død alligevel, fordi der var en eller anden obskur, langt ude måde at redde dem på. Hvis du slår en karakter ihjel, så lad dem forblive døde. Ikke noget med at bringe dem tilbage som en trold af en æske på præcis det rigtigt tidspunkt. 

10. Nope: anbefaling
En bog der er super hyped og bliver anbefalet i stor stil, som du nægter at læse:
Puha, det er der vist egentlig ikke rigtig nogen af, medmindre man regner alle de bøger med der ikke er fantasy, science fiction, romance eller ungdomsbøger, haha!

11. Nope: klicheer/pet peeve
En kliche eller litterær pet peeve, der altid får dig til at rulle med øjnene: 
Jeg har virkelig en pet peeve med kamp eller action, hvor “de gode” på magisk vis undgår at komme til skade. Det er sådan lidt svært at forklare, men lad os sige at bogen handler om fem venner, og at de på et tidspunkt flygter over hals og hoved ud over en bar mark, mens 30 politifolk skyder efter dem. Det er vildt urealistisk hvis ikke nogen af dem bliver ramt – forstår i hvad jeg mener? Nogle gange bliver det bare for urealistisk at der ikke er mere blod og død, og det bliver kun værre hvis det så er de gode der altid undgår det, mens de onde falder døde om på stribe.

12. Nope: kærlighedsinteresse
En kærlighedsinteresse der ikke burde eksistere/en karakter, du ikke synes burde have været en mulig interesse:
Hmm, det er sjældent jeg slet ikke er solgt eller kunne se det ske, bare lidt, men Lucien fra Tale of Lunamorte-serien havde jeg det stramt med i bog to. Jeg fatter ikke at nogen kan falde for den idiot.

13. Nope: bog
En bog der ikke burde eksistere:
Egentlig vil jeg helst sige ikke nogen, jeg er ikke tilhænger af at bøger ikke burde eksistere, fordi der sidder en sur gammel kost som mig bag skærmen og synes den er ringe. Freedom of speech, people! Men skal jeg vælge (og det skal jeg, ellers er det jo ikke sjovt), så må det blive Nicki Jefford. Spellbound #2: Duplicity. Det er virkelig en fucked op bog.

14. Nope: skurk
En uhyggelig skurk/modstander du ville hade at støde på og ville få dig til at løbe i den modsatte retning:
Queen Levana fra The Lunar Chronicles – hende kunne jeg virkelig godt bruge aldrig nogensinde at støde på. Og Bellatrix! Gys.

15. Nope: dødsfald
En karakters dødsfald, som stadig generer dig: 
Jeg vil ikke spoile, men slutningen på Divergent. Det var SÅ unødvendigt!

16. Nope: forfatter
En forfatter, du har haft en dårlig læseoplevelse fra og ikke læser mere fra: 
Jeg har DNF’et par bøger af danske forfattere, og jeg kommer ikke til at røre noget de har skrevet med en ildtang nogensinde igen. Ikke fordi læseoplevelsen var dårlig – det kan jo være de i fremtiden skriver noget jeg kan lide – men fordi de ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt. Nej, jeg tager ikke min anmeldelse ned fra Goodreads fordi du er sur over at jeg ikke kunne lide bogen, og nej, mit verdenssyn fejler ingenting, ellers mange tak.

Ligesom Malene vil jeg ikke tagge nogen, men får du (som mig) lyst til at rante lidt, go right ahead my fellow ranter!

Reklamer

3 meninger om “The NOPE book Tag

  1. Yas! Jeg tænkte nok, at jeg kunne regne med dig! 😀
    9 er fucking spot on! Seriøst, der burde være begrænsninger for, hvor mange gange folk bør blive genoplivet og 11 … de der kampscener, hvor de er 20 mod 1, men alligevel kæmper skurkene kun mod helten én ad gangen. Gaaaaag!

    1. hahahaaa, you know me so well! #Terr8ibleHumanBeingHere – Åh ja, 20 mod 1, man skulle jo tro de kunne finde ud af at bruge deres overtal til deres fordel, men nejnej – vi stiller os bare i kø #såurealistisk

  2. Irene Elisabeth Jensen

    #TeamGabe4evah! Haha.

    Ugh, hvor er jeg enig med nr. 9. Det er simpelthen så irriterende. Endelig mod nok til at slå folk ihjel, og så tyve sider senere……

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s