Lydbogsanmeldelse: Skyggens Lærling #4: Pagten med Skandierne

16561282

pink 4 stjerner

 

 

 • Titel: Pagten med Skandierne
 • Serie: Skyggens Lærling #4
 • Forfatter: John Flanagan
 • Tid: 8 timer 28 minutter
 • Udgivelse: 2007
 • Sprog: Dansk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Originaltitel: Oakleaf Bearers
 • Genre: YA Fantasy
 • Forlag: Gyldendal
 • ISBN: 9788721030933

“Pagten med skandierne” er fjerde bind i den actionfyldte fantasy-serie Skyggens lærling.

Will og Evanlyn har aftalt at flygte fra Skandia, når foråret kommer. Men inden da bliver Evanlyn kidnappet af seks Temujai-krigere. Selvom Will forsøger at indhente dem og redde hende, er det umuligt for Ranger-lærlingen at bekæmpe de barske krigere alene. Med hjælp fra vennerne Halt og Horace lykkedes missionen, selvom det viser sig at de seks krigere kun er fortruppen for en kæmpe invasionsstyrke.

I “Pagten med skandierne” beslutter de fire venner sig for at slutte fred med skandierne og bekæmpe temujaierne side om side.

Hørt via eReolen.

Den her var min favorit i serien siden den første bog. Den har stadig lidt de samme issues som jeg synes bog 3 havde, men i den her var der en masse krig og kampteknik, kampstrategi og snedighed, og jeg er altså bare en sucker for sådan noget! Lige på det punkt synes jeg John Flanagan er eminent, han har en skide god forståelse for hvordan man kæmper med sværd og bue, og han forklarer det så det både er spændende og til at forstå.

Det samme gør sig gældende for kampstrategi. Flanagan er snedig, og virkelig god til at få kampe til at være spændende, blandt andet fordi han bruger tid på sådan noget som kampstrategi, troppernes placering, alt det der. Det gør altså bare rigtig meget, og i den her bog er det helt sikkert det der vandt den en stjerne mere end sin forgænger. Det var altså bare super spændende!

Jeg kunne faktisk også rigtig godt lide al den her semipolitiske ævlen og kævlen. Skandierne vil ikke befri slaver, de vil ikke ditten eller datten, de er besværlige, de kæmper helt anderledes and araluanerne, og i kampen med Temujaierne er de i undertal – og så kan man ikke bare storme frem uden en plan, for så bliver man slagtet. Altså kævles der en masse, når Halt og Will forsøger at overtale Skandierne til at med på planer der kan sikre dem sejren.

Temujaierne var også super nice. Det var spændende at deres kultur var så anderledes, og at de kæmpede på en helt anderledes måde. Især fordi man også ind imellem får lidt af historien fra Temijaiernes leders synspunkt.

Jeg kunne i øvrigt ogsåvældig godt lide slutningen. Den var lidt overdrevet glorificeret, men hva’ faen – det var episk og awesome, og det var faktisk en helt perfekt slutning.

Jeg synes så stadigvæk det hele bliver en anelse barnligt, nærmest som om det er mere Middlegrade end YA nogle gange, og jeg synes stadig det er træls at Horace hele tiden bliver fremstillet som en dum klovn. Hvorfor er der behov for at nedgøre ham fordi han ikke er lige så skarp som Halt?

Nå, men jeg er stadig ret meget fan af Skyggens Lærling-serien. Det er rare, hyggelige og sjove bøger, de er spændende, og jeg er absolut fan af hvor spændende kampscenerne er, og hvor meget der bliver lagt i at forklare våbenhåndtering ordentligt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s