Anmeldelse: Isle of Blood and Stone #1: Isle of Blood and Stone

30339493

pink 5 stjerner

 

 

 • Titel: Isle of Blood and Stone
 • Serie: Isle of Blood and Stone #1
 • Forfatter: Makiia Lucier
 • Antal Sider: 390
 • Sprog: Engelsk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Forlag: HMH Books for Young Readers
 • Genre: YA Fantasy, caribisk-inspireret
 • ISBN: 9780544968578
 • Læst: 10. Maj til 14. Maj

 

Ulises asked, “How can I look at these maps, see this riddle, and do nothing? They are my brothers.”

Elias reached across the table and flicked aside two shells with a fingertip. The map curled into itself. “It’s bound to be a goose chase. You know that?”

“Or a treasure hunt,” Ulises countered, “and you’ve always been good at those.”

Nineteen-year-old Elias is a royal explorer, a skilled mapmaker, and the new king of del Mar’s oldest friend. Soon he will embark on the adventure of a lifetime, an expedition past the Strait of Cain and into uncharted waters. Nothing stands in his way…until a long-ago tragedy creeps back into the light, threatening all he holds dear.

The people of St. John del Mar have never recovered from the loss of their boy princes, kidnapped eighteen years ago, both presumed dead. But when two maps surface, each bearing the same hidden riddle, troubling questions arise. What really happened to the young heirs? And why do the maps appear to be drawn by Lord Antoni, Elias’s father, who vanished on that same fateful day? With the king’s beautiful cousin by his side—whether he wants her there or not—Elias will race to solve the riddle of the princes. He will have to use his wits and guard his back. Because some truths are better left buried…and an unknown enemy stalks his every turn.

Wauw, sikke en fantastisk bog! Jeg er så glad for at jeg fik den forudbestilt, den var alt det jeg havde håbet og mere til, og jeg elskede den! Den er sindssygt spændende, og har de mest fantastiske karakterer og awesome caribiske stemning, årh altså den var god!

Det gode:

 • Stemingen er helt fantastisk! Det hele foregår på en caribisk-inpireret ø, og jeg kunne virkelig se det hele for mig! De blomstrende klatreplanter, mosaikgulvene, solens hede, det hele står tydeligt for dig mens du læser, det var næsten som at være der selv. Det føltes som en spansk/caribisk by, og jeg så den for mig lidt som de gamle byer på Gran Canaria. Det var awesome!
 • Stemingen gør den i øvrigt til den perfekte fantasy at tage med på stranden.
 • Worldbuildingen er god. Der er ikke en hel masse overnaturlige elementer, men der er da nogle søslanger, spøgelser og sådan, men mest af alt er det skabt som et caribisk søfarts-middelalder-fantasyunivers, og det holder max.
 • Jeg elsker hvor vigtige Kartograferne er, og hvor meget fokus der var på opdagelsesrejse, at skabe smukke og perfekt udførte kort.
 • Det er Elias der er hovedpersonen, men der er også et par andre der fortæller historier, for eksempel Mercedes, og det fungerede virkelig godt!
 • Karaktererne er gennemførte, de føles livlige og komplekse, og de føles som virkelig mennesker. Jeg kan godt lide når karakterer i bøger er med til at give historien liv, og det er de her. Karaktererne er lige så vigtige som historien, og de bidrog meget til at jeg forsvandt ind i bogen og glemte alt om omverdenen mens jeg læste.
 • Den er latterligt spændende. Plottet er faktisk sådan lidt kirmi-agtigt kan man vel sige, der dukker to kort op der ser ud som om de er lavet af Elias’ far – men han er forsvundet og formodes død, sammen med de to ældste prinser. Tilbage er Ulises som nu er konge, og han sætter gang i jagten på at finde kortets hemmelighed og måske finde frem til hvad der skete med hans brødre og med Elias’ far. Der skal løses gåder, og langsomt dukker hemmelighederne og løgnene op til overfladen, og det er simpelthen bare vildt spændende! Du får hele tiden de her små spor, det står aldrig stille, og da det hele blev afsløret var jeg målløs – jeg havde aldrig forestillet mig at det hang sådan sammen, så awesome!
 • Mercedes er en total kick-ass heltinde, og jeg elskede hendes snuhed.
 • Den fik mig til at glemme alt omkring mig. Hver gang jeg læste i den glemte jeg alt om tid og sted, jeg sad ikke i min sofa men blev transporteret ind i bogen, og det er virkelig en god ting.
 • Romancen var god, den var overbevisende og fyldte ikke for meget.

Det knap så gode:

 • Jeg kan ikke rigtig sige noget uden at spoile, men jeg var ikke helt overbevist om bevæggrundene for prinsernes forsvinden – det gjorde ikke så meget, men jeg synes det var lidt vagt.

Derudover er det her faktisk en hel, afsluttet historie. Der kommer en toer, men den følger en biperson, Reyna, og kan ses som en slags efterfølger, – men den her bog har en begyndelse og en slutning, og det synes jeg faktisk var skønt! Bogen er under 400 sider, men alligevel føler jeg lidt jeg har været på et langt eventyr, og jeg havde ikke brug for at den var længere eller strakte sig over flere bøger. Det er en pissegod historie, og jeg kan absolut anbefale den – og den er perfekt starndlæsning med den der awesome caribiske stemning.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s