Læseåret 2017: De fem største skuffelser

Man kan jo ikke være lige heldig hver gang gang man læser en bog, nogen gange lever den bare ikke op til forventningerne, måske kunne man slet ikke lide hovedpersonen selvom man troede man kunne, eller universet var ikke overbevisende, you know. Der kan være så meget, og folk kan jo altså lide helt forskellige ting. Så for at skære det ud i pap, hvis din bog er at finde her på listen, så lad venligst være med at blive fornærmet. Det kan godt være den var en skuffelse for mig, men det betyder ikke det var en dårlig bog, eller at den er en skuffelse for alle andre. Og finder du din favorit på den her liste, så gælder det samme. Bare fordi jeg ikke kunne lide den eller den var skuffende for mig, betyder det ikke at jeg synes du er en idiot fordi du kunne lide den, at bogen er elendig og så vidre. Allright? We clear?

Men altså, i år har der faktisk ikke været ret mange bøger jeg husker tilbage på som værende skuffelser. Der har været nogle dårlige bøger som jeg virkelig ikke kunne lide, og der har været nogen som jeg virkelig syntes var skuffende, men ud af alle de bøger jeg har læst var det alligevel kun en 7-8 stykker jeg sådan kunne komme i tanke om. Dem har jeg så skåret ned til 5, og de kommer her  i tilfældig rækkefølge:

32146151

Black Dagger Brotherhood #15: The Chosen af J. R. Ward

Jeg har aldrig nogensinde givet en BDB-bog mindre end tre stjerner. Heller ikke en eneste bog i spinoff-serien. Men den her fortjente virkelig ikke mere end to stjerner, og jeg var bare så fandens skuffet! The Chosen er Xcor og Laylas bog, og jeg har set frem til den i årevis. Så kommer den endelig, og Xcor og Layla fylder næsten ingenting, og det var slet ikke spændende overhovedet. Der sker alt for meget på for få sider, og i stedet for at det blev deres bog hvor de var i fokus, blev det en bog hvor de var et sideplot. Meh. Derudover var der meget rigtig meget galt med rigtig mange ting, Blandt andet Therese og Qhuinn. Anmeldelse her.

33616779

Seeker #1: Den Mørke Sandhed af Arwen Elys Dayton

Det her er en af de bøger hvor der faktisk bare ikke rigtig var noget der fungerede for mig. Den fik vildt meget hype lige da den udkom, og jeg forventede lidt at få den her fantastiske fantasyhistorie, og det skete bare ikke. Den var slet ikke som jeg havde håbet, og det er lidt skørt, for alle andre end mig lader til at elske den bog – jeg gjorde bare ikke. Anmeldelse her.

35171614.jpg

Ravnenes Hvisken Bog 2 af Malene Sølvsten

Nu er det altså ikke fordi jeg syntes Ravnenes Hvisken bog 2 var en dårlig bog. Faktisk syntes jeg den var god, men jeg ville også lyve hvis sagde at den her ikke var en af årets store skuffelser. Den første bog var bare så fandens god, og den her var bare ikke på samme niveau. For mig gik det for stærkt, alting var vældig belejligt, og det var faktisk først de sidste par 100 sider jeg synes den nåede op på samme niveau som etteren. Anmeldelse her.

18137087

Ravneringene #1: Odinsbarn af Siri Pettersen

Igen er det her ikke en bog jeg syntes var dårlig, faktisk var den god, men helt ærligt – jeg var skuffet. Alle elsker den her bog, og det gjorde jeg bare ikke. Jeg hørte den på lydbog, og det tror jeg måske var en fejl, men altså. Faktum er, at jeg slet ikke var så meget oppe og ringe som jeg havde forventet jeg ville være. Anmeldelse her.

35925023.jpg

Mørkets Søn #3: Sikanias Arvinger af Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl

Sikanias Arvinger er en af de bøger jegvirkelig ville ønske jeg havde syntes bedre om. De første to var bare så gode, men hånden på hjertet, så var jeg bare ikke så vild med den her. Det hele var lidt overfladisk, jeg var så træt af Celina og den person hun gjorde Destan til, og eftersom hun fylder så meget, jamen så er det bare op ad bakke. Der manglede spænding, og jeg følte ikke rigtig den der trang til at samle bogen op og læse videre, og det er jo altså bare ikke godt. Anmeldelse her.

Honorable Mentions: Glitch #1: Glitch af Heather Anastasiu, Fortropperne #3: kalamit af Brandon Sanderson, Fallen #4: De Forsvundne Levn af Lauren Kate.

Reklamer

En mening om “Læseåret 2017: De fem største skuffelser

  1. Jeg har lånt Seeker på biblioteket (jeg kendte den ikke og synes, den så spændende ud), men har lige siden næsten udelukkende stødt på lunkne anmeldelser og nu tør jeg næsten ikke gå i gang med den xD

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s