Læseåret 2017 – De 10 bedste bøger

I 2017 nåede jeg alligevel at læse noget mere end jeg egentlig havde forventet. 2017 var nemlig året hvor jeg blev færdig med studierne og startede på fuldtidsjob. Fuldtidsjob og lang køretid regnede jeg med ville tage en del læsetid fra mig, og det gjorde det da også – men jeg begyndte at høre meget mere lydbog i bilen, og så endte jeg alligevel med at få læst/lyttet til 99 bøger – meget mere end de 60 jeg egentlig havde sat mig for i min Goodreads challenge. Go me!

På lydbogsfronten har jeg hørt rigtig mange af de bøger jeg allerede har i fysisk form, så min TBR-hylde kunne blive bare lidt mindre. Det er også lykkedes, jeg er på 61 ulæste bøger, og selvom det ikke helt er de 20 jeg lidt ambitiøst havde sat mig for at skulle ned på. Men jeg har også fået vildt mange bøger til anmeldelse og købt en masse, så hey – jeg er godt tilfreds! Jeg har ikke rigtig tal på hvor mange nye bøger jeg har fået – men mange i hvert fald, haha! Opdagelsen af Bookfinder og to bogmesser er ret skyldige på den front – jeg elsker Bookfinder!

Det har faktisk også været svært at skulle ned på 10 bøger. Jeg synes jeg har læst rigtig meget godt i år, og listen her er ikke i nogen specifik rækkefølge. Men der er ingen tvivl i mit hjerte om, at den bedste bog jeg har læst i år er Den Tatoverede Mand af Peter V. Brett. Gud hvor jeg elskede den bog! Resten af listen er i tilfældig rækkefølge, med nogle honorable mentions til sidst.

34459984

Demon Cycle #1: Den Tatoverede Mand af Peter V. Brett

Det her er jo så den famøse bog, der fuldstændig stjal mit hjerte i år. Fuck hvor var den fantastisk! Jeg slugte den på ingen tid, og jeg elskede hvert øjeblik. Jeg elskede karaktererne, universet, og jeg elskede at det er den der slags bog der suger dig ind så du glemmer tid og sted. Det er den første i en serie på fem bøger, og mig bekendt udkommer bog to på dansk i 2018, mens den femte og sidste bog udkom på engelsk for nogle måneder siden. Det er en form for dystopisk fantasy, hvor dæmoner kommer op af jorden om natten, og menneskeheden kun lige akkurat holder stand med afskærmningssymboler og håb. Anmeldelse her.

33911885

Carve the Mark #1: Dødens Mærker af Veronica Roth

Det her er en bog, som jeg havde tårnhøje forventninger til, men som jeg faktisk ikke rigtig var solgt på efter de første 50-ish sider. Men jeg endte med at elske den så meget, og den var præcis så god som jeg havde forventet – bedre faktisk! Jeg elskede worldbuildingen, det her science fiction med magi på fremmede planeter, brutaliteten og de forskellige kulturer var absurd spændende og helt anderledes end noget jeg før har læst. Jeg elskede Cyra, og bogen var vildt spændende! Så god you guys!Jeg venter spændt på toeren, som skulle udkomme på engelsk i 2018. Hvornår den kommer på dansk ved jeg ikke endnu. Anmeldelse her.

263179

Love at Stake #1: How to Marry a Millionaire Vampire af Kerrelyn Sparks

Det her er en af de bøger jeg hørte på lydbog, og hvilken fantastisk lydbog! Oplæseren var fantastisk, og lavede forskellige stemmer til alle karaktererne, hun havde styr på accenterne, og hun var i det hele taget fantastisk! Derudover var historien hysterisk morsom, spændende og fuld af romance og fantastiske karakterer, og Shanna og Roman er helt fantastiske hovedpersoner. Det der vampyrromance kan godt blive lidt kliché nogle gange, men den her bog var fuld af overraskelser, romancen var fantastisk, og så elskede jeg simpelthen hvor meget humor den havde. Serien er ikke oversat til dansk, men samtlige 13 bøger er udkommet på engelsk. Anmeldelse her.

33544051

The Graces #1: The Graces af Laure Eve

The Graces var en af de første bøger jeg læste i 2017, og jeg kan stadig husk præcis hvor meget den fuckede med min hjerne, og hvor meget jeg elskede den. Jeg kunne for min død ikke slippe den, den var latterligt spændende og addictive, og så mystisk og eerie og fuld af små hints og plottwists, det var simpelthen bare så godt! Jeg er fan af, at ingen personer i den her bog er specielt gode, de er faktisk lidt nogle røvhuller alle sammen, men der er en fantastisk dynamik imellem karakterne, og jeg elskede at jeg bare slet ikke havde set det store plottwist komme. Mindbloooown! Der er en toer på vej, som udkommer på engelsk i 2018. Den danske udgivelsesdato kender jeg ikke. Anmeldelse her.

35484154

Panteon-Sagaen #2: Akkanas Gåde af Boris Hansen

Akkanas Gåde var mindblowingly awesome, og eftersom jeg elskede bog et, så var forventningerne i hvert fald skyhøje – og de blev herre meget indfriet. Jeg elskede Sherlock Holmes-effekten, at du hele vejen gennem bogen får serveret små bidder til det store mysterie, det er sådan noget der gør den til en pageturner du ikke kan slippe. Jeg elskede at alle plotlinjer var spændende, og jeg elskede hvordan de to verdenes plots fletter sig sammen. Etteren var god, men toeren var endnu bedre! Første del af bog 3 ser ud til at udkomme til Maj med titlen Panteons Prøve del 1. Anmeldelse her.

36163632

Næslandet #4: Asaphs Rige af Eva Egeskjold

Helt seriøst, hvis du ikke har stiftet bekendtskab med den her serie endnu, så skal du virkelig gøre det! Serien bliver bedre og bedre for hver bog, og den her er den mest fantastiske afslutning på en mega awesome serie. Det er den helt perfekte slutning der efterlader dig tilfreds og med lyst til at læse serien igen, den er uforudsigelig og spændende, og der sker bare så meget! Highly recommend. Anmeldelse her.

12034735

Magikerens Lærling #1-3 af Trudi Canavan

Jeg vælger at tage alle tre bøger med her, for på engelsk er det her faktisk én bog. Hvorfor den skulle deles i 3 forstår jeg stadig ikke, men whatever – jeg hørte dem på lydbog, og de var fantastiske! Jeg elskede Tessia, jeg elskede hvordan man følger personer fra forskellige kulturer, og hvordan de ender i krig med hinanden, at der var tid til strategiske krigsovervejelser og gjort noget ud af hele den her konflikt. Det var fantastisk spændende, karaktererne var awesome, universet er gennemtænkt og gennemført, og så var oplæseren virkelig god! Anmeldelse af den første bog her.

16152568

Skyggens Lærling #1: Gorlans Ruiner af John Flanagan

Jeg ved virkelig ikke hvorfor jeg først fik læst den her bog i 2017. Af en eller anden grund gik jeg måske og troede at den ville være lidt for ung til mig på en måde, og selvom jeg har set serien både på biblioteket og hos boghandlerne masser af gange gennem årene er det bare ikke blevet til noget. Men John Flanagan kom til Esbjerg Fantasybogmesse, og så tog jeg tyren ved hornene og købte den første bog. Jeg blev absolut ikke skuffet, den var helt fantastisk! Spændende, sjov, og også lidt hyggelig. Der er rar læsning, karaktererne var fantastiske, humoren er virkelig god, og jeg elskede den så meget at jeg købte de næste fem i serien på Herlufsholm. Jeg er ikke 100% inde i hvordan det hænger sammen, men jeg mener at alle bøger i serien er udkommet, og at der derudover er en prequel-serie som vistnok også er udkommet både på dansk og engelsk, og en sequel-serie, som vist stadig er i gang. Correct me if I’m wrong. Anmeldelse af den første bog her.

36445494

Stormlysfortællingerne #1: En Konges Vej, Del 2 af Brandon Sanderson

Det kan godt være jeg syntes del 1 var lidt rigeligt intro-agtig og at der ikke skete så meget, men det vejer del 2 så absolut op for. Gud hvor var den fantastisk! Det her kunne gå hen og blive den mest episke fantasyserie ever, Brandon Sanderson er en mester til at skabe karakterer man elsker, og han skriver så man bliver fuldstændig opslugt. Bogen er 900-ish sider lang, og jeg elskede hvert øjeblik. Det er et kæmpestort og mega fantastisk univers, historien er spændende, og de sidste 300 sider var helt fantastiske! Det er lidt svært at sætte ord på det, men den her bog var virkelig episk, og jeg glæder mig vildt til den næste! Bogen er planlagt til 10 bøger på engelsk, og de bliver på dansk opdelt i to (det er også nogle 1000+ siders mastodonter på engelsk, så det giver god mening). Den 3. bog er lige udkommet på engelsk, og så vidt jeg ved kommer del første del af bog to på dansk i 2018.

35033861

Det Glitrende Hof #1: Adorias Diamant af Richelle Mead

Wauw hvor jeg elskede den her bog! Det er en af dem der hvor det tager tre linjer, så er du forsvundet ind i universet og glemmer alt om tid og sted. Den er vildt spændende, og jeg elskede hele det her med det glitrende hof, de fattige piger der skal lære etikette og at arrangere fester, kjolerne, romancen, al mystikken og alle de hemmeligheder den gemmer på. Den er absolut fantastisk, og elskede man The Jewel og The Selection, så er det her et must-read. Jeg elsker seriens koncept, som går ud på at hver af de tre piger som deler værelse hos det Glitrende Hof har deres historie i hver bog, og at historien dækker over den samme tidsperiode. Det er lidt svært at forklare, men i den her bog følger vi Adelaide, som deler værelse med Mira og Tamsin. De tre pigers historier væver sig ind og ud af hinanden, og den næste bog dækker så den samme historie, men fra Miras synsvinkel. Pigerne er ikke sammen hele tiden, og det er tydeligt at de har deres egne hemmeligheder. Efter at have læst den første bog er jeg helt syg efter at læse Miras del af historien, som er anden del af trilogien. Jeg vil vide hvad hun foretager sig når hun sniger sig ud om natten! Og hvad er hendes baggrundshistorie egentlig? I wanna knoooow! Bog 2 udkommer på dansk lige om snart, og bog 3 udkommer på engelsk først i 2018. Anmeldelse af den første bog her.

Honorable Mentions: 9. November af Colleen Hoover, Bossman af Vi keeland, Trilogien om Ildsangen #1: Ildens Flamme af Catharina Kjelgaard Vedel-Smith, Black Dagger Legacy #2: Blood Vow af J. R. Ward, Valget af Sarah Engell, Sjælevandrer #1: Diali af Charlotte Fischer.

Hvilke bøger er de bedste i har læst i år, og er der nogen i absolut synes jeg skal læse? Anbefalinger modtages!

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

2 meninger om “Læseåret 2017 – De 10 bedste bøger

  1. Godt gået med de mange læste bøger – *highfive* 😀

    En af de bedste bøger, jeg læste sidste år, var ‘A Long Way to a Small, Angry Planet’. Regner med at læse efterfølgeren i løbet af de kommende måneder.

    Mvh.
    Den lille Bogblog

    1. Orv, den lyder mega god! Den er fluks røget på TBR-listen! Siden jeg er begyndt at se The Expanse på Netflix er jeg blevet rte hooked på de der space operaer 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s