Lydbogsanmeldelse: The Madman’s Daughter #1: The Madman’s Daughter

17565924

pink 4 stjerner

 

 

  • Titel: The Madman’s Daughter
  • Serie: The Madman’s Daughter #1
  • Forfatter: Megan Shepherd
  • Tid: 12 Timer 51 minutter
  • Udgivelse: 2013
  • Sprog: Engelsk
  • Originalsprog: Engelsk
  • Forlag: Harper Voyager
  • ISBN: 9780062246110

 

London, 1894. Juliet Moreau has built a life for herself-working as a maid, attending church on Sundays, and trying not to think about the scandal that ruined her life. After all, no one ever proved the rumours about her father′s gruesome experiments. But when she learns her father is alive and continuing his work on a remote tropical island, she is determined to find out if the accusations were true.

Juliet is accompanied by the doctor′s handsome young assistant and an enigmatic castaway, who both attract Juliet for very different reasons. They travel to the island only to discover the depths of her father′s madness: he has created animals that have been vivisected to resemble, speak, and behave as humans. Worse, one of the creatures has turned violent and is killing the island′s inhabitants. Juliet knows she must end her father′s dangerous experiments and escape the island, even though her horror is mixed with her own scientific curiosity. As the island falls into chaos, she discovers the extent of her father′s genius-and madness-in her own blood.

[Sponsoreret] – Hørt via Mofibo, som har sponsoreret abonnementet.

Sikke en fantastisk, spændende og creepy bog! Der er mordmysterie, der er victoriansk horror-stemning på en jungleø, og jeg får de mest fantastiske Frankenstein-agtige vibes fra den – og faktisk også lidt Jekyll and Hyde, og det var fedt! Den var spændende, og havde en helt fantastisk stemning, og den var fuld af uforudsete twists.

Oplæseren var helt fantastisk! Det er bare så vigtigt med lydbøger at de bliver oplæst ordentligt, og hende her var virkelig god! Bogen foregår jo – i hvert fald i begyndelsen – i Victoriatidens London, og oplæseren har britisk accent, og det passer jo perfekt! Hun er god til at lægge følelser i når hun læser op, og hun var faktisk virkelig medrivende at lytte til.

Historien er virkelig spændende! Mysterierne hober sig op fra begyndelsen, og det hele bliver mere og mere mærkeligt, mere og mere makabert og mere og mere uhyggeligt. Det kan godt være at det meste af bogen foregår på en jungleø, men det betyder absolut ikke at det bliver mindre uhyggeligt. Jeg kunne også vældig godt lide hvor makaber den faktisk er. Det er ikke rigtig fordi den er blodig og klam, mere creepy og makaber, hvis i forstår hvad jeg mener? Den har helt klart horrorelementer, og det kan man også godt mærke på spændingen. Det er virkelig sindssygt spændende langt det meste af tiden.

Jeg satte pris på Juliet som hovedperson. Hun er egentlig meget likeable, hun er helt klart en pige med sine egne meninger, og selvom hun godt ved hvordan en dame bør opføre sig, så er hun ikke bleg for at tilsidesætte etikette, hvis hun finder det nødvendigt. Hun er overvejende skarpsindig og kvik, og vældig foretagsom. Jeg kan rigtig godt lide hendes blandede følelser omkring hendes far og hvordan hele den del spilles ud, og jeg kan godt lide at hun kæmper en del med tanken om at hun dele sin fars blod – the madness is in my blood, som hun siger. Hun er tiltrukket af ting hun ved hun ikke bør være tiltrukket af, og det kunne jeg godt lide. Hun er kompleks, og hun føles som en virkelig karakter.

Generelt er bogen fuld af overraskelser, og det er selvfølgelig noget af det der er med til at gøre den spændende. Nogle ting er ret forudsigelige, men der er alligevel altid et eller andet twist som du ikke lige havde set komme, og det syntes jeg var fantastisk! Der var lige en periode midt i bogen hvor jeg syntes det hele gik lidt i stå – jeg forstår ikke helt hvorfor Juliet ikke konfronterer sin far noget før, det er lidt som om det hele egentlig står stille uden at plottet eller noget som helst kommer nogen vejne. Lige der kedede jeg mig lidt.

Der er selvfølgelig noget romance, et godt gammeldags trekantsdrama. Jeg synes det passede godt ind i historien her, og jeg kunne godt forstå Juliets tiltrækning til dem begge. Det er to helt forskellige personligheder, og de har begge to hemmeligheder – det er tydeligt fra start, og nogle af de hemmeligheder passer selvfølgelig ind i det store plot, og derfor giver romancen perfekt mening. Jeg synes det var godt udført, og der er ikke noget instalove eller noget, og man kunne tydeligt mærke tiltrækningen mellem dem.

Slutningen var især overraskende, og jeg havde slet ikkes et det komme! Jeg var totalt chokeret, på den gode måde that is, og jeg gik selvfølgelig direkte i gang med at lytte til toeren – jeg blev simpelthen nødt til at vide hvad der sker, og den slags slutninger er den allerbedste slags.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s