DNF: Eternal Darkray

file

  • Titel: Eternal Darkray
  • Serie: –
  • Forfatter: Tue Omø
  • Antal Sider: 612
  • Udgivet: 2017
  • Sprog: Dansk
  • Originalsprog: Dansk
  • ISBN: 9788799912926
  • DNF: side 50

 

 

 

 

 

Ravar assimilate …
Bogstaverne bløder på væggen, malet med en afrevet arm. På et tog der suser gennem natten uden at stoppe. Metallet er revet op på størstedelen af togstammen. Der flyder med lig af soldater. En grotesk skygge kaster sig af vognen og iler mod havet. Toget har destination mod Land’s End, Cornwall, England.
Passagererne er civile der er smittet med DarkRay Psychosis. Spørgsmålet er så om det er sandt. Fire af passagererne er udvalgt til at løse gåden om mørkemændenes herre og finde hans skjulte formål. Hvorfor vente 4000 år på at komme til verden som computervirus?

Eternal DarkRay er blodig dark urban fantasy.

[ Sponsoreret ]

Bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Enter Darkness og skal dermed markeres som reklame ifølge markedsføringsloven. Jeg har ikke modtaget penge for at anmelde eller omtale bogen, hverken positivt eller negativt.

Nu er det jo ikke fordi 50 sider er ret meget, men jeg kunne simpelthen ikke komme igennem den her bog. Det startede egentlig ret godt ud, men jo længere jeg kom, jo mindre lyst tik jeg til at læse i den, jeg begyndte at space ud og tænke på noget andet mens jeg læste, og det endte med at jeg bare slet ikke havde lyst til at læse den. Den dræbte fuldstændig min læselyst, og så skal man altså bare stoppe.

Jeg synes egentlig historien har potentiale. Selvom jeg ikke kunne komme igennem bogen, så sidder jeg stadig lidt nysgerrig tilbage, fordi jeg egentlig gerne vil vide hvad det her DarkRay er for noget, og jeg kunne godt lide den science-fiction-hacking-vibe jeg fik. Den er også ret blodig og klam på splattermåden, og det er jeg også fan af. Jeg har spillet en del horrorspil til PC og playstation og er ret vild med den genre – Bones er min favorit-TV-serie, så det siger jo også lidt, haha! Der er også en liste over De Syv Himmelporte bag i bogen, og det gør mig lidt nysgerrig på hvad universet har at byde på.

Men årsagen til at jeg ikke kunne lide den var måden den er skrevet på. Der bliver brugt billedsprog og metaforer på en måde som bare slet ikke er mig. Jeg er bare så ligefrem, jeg har ikke behov for at en spade bliver kaldt for et graveredskab med træhåndtag hvis i forstår hvad jeg mener? Nej, det er ikke et citat fra bogen, det er bare for at illustrere en pointe. Derudover, så føles dialogerne meget unaturlige, nærmest som indstuderet skuespil, for eksempel samtalerne mellem Caitlin og hendes veninde Mari. Og så er der noget andet som jeg skal prøve at forklare så godt jeg kan. Når et afsnit fortælles af for eksempel Caitlin, så er det i 3. person. Altså, man siger “hun gik hen til vinduet”, eller “Caitlin gik hen til vinduet”. Men i løbet af en side blev Caitlin refereret til som både hun, Caitlin, Den Gotiske Punker, Digteren og den unge pige. Jeg blev ret forvirret nogle gange, for eksempel måtte jeg læse paragraffen tre gange før det gik op for mig, at Digteren var Caitlin. Den springer også helt vildt i tid og sted, det er som om der mangler dele. Det ene øjeblik flygter Caitlin gennem de mørke gader, det næste hører vi om at hun sover uroligt i sin seng og har mareridt. Der er ikke linjeskift imellem for ligesom at skille de her spring fra hinanden, og det betyder jeg blev mega forvirret hele tiden, fordi jeg ikke opfattede at der var sket et spring.

Jeg ville virkelig gerne have kunnet læse bogen færdig, men sproget var simpelthen bare ikke mig. Jeg kan godt lide coveret, jeg synes historien har potentiale, og jeg var solgt på bagsideteksten, men jeg kunne simpelthen bare ikke komme igennem den.

Reklamer

En mening om “DNF: Eternal Darkray

  1. Pingback: Forlagshistorier: Redaktørens rolle |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s