Anmeldelse: Black Dagger Brotherhood #15: The Chosen

33447952 (1)

pink 2 sjerner

 

 

 • Titel: The Chosen
 • Serie: Black Dagger Brotherhood #15
 • Forfatter: J. R. Ward
 • Antal Sider: 528
 • Udgivelse: 2017
 • Sprog: Engelsk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Forlag: Piatkus
 • ISBN: 9780349409191
 • Læst: 4/10 til 11/10

 

Bagsidetekst indeholder spoilers fra de tidligere bøger i serien plus spinoff-serien.

 

A scorching forbidden love threatens to tear a rift through the Black Dagger Brotherhood in J. R. Ward’s newest novel in the #1 New York Times bestselling series.

Xcor, leader of the Band of Bastards, convicted of treason against the Blind King, is facing a brutal interrogation and torturous death at the hands of the Black Dagger Brotherhood. Yet after a life marked by cruelty and evil deeds, he accepts his soldier’s fate, his sole regret the loss of a sacred female who was never his: the Chosen Layla.

Layla alone knows the truth that will save Xcor’s life. But revealing his sacrifice and his hidden heritage will expose them both and destroy everything Layla holds dear—even her role of mother to her precious young. Torn between love and loyalty, she must summon the courage to stand up against the only family she has for the only man she will ever love. Yet even if Xcor is somehow granted a reprieve, he and Layla would have to confront a graver challenge: bridging the chasm that divides their worlds without paving the way for a future of even greater war, desolation, and death.

As a dangerous old enemy returns to Caldwell, and the identity of a new deity is revealed, nothing is certain or safe in the world of the Black Dagger Brotherhood, not even true love . . . or destinies that have long seemed set in stone.

Advarsel: jeg bander temmelig meget i spoilerdelen. Consider yourself warned.

Der er ingen vej udenom spoilers i den her anmeldelse, men vi gemmer lige spoiler-delen til sidst – so for now, you are safe. Det er ingen hemmelighed at jeg elsker Black Dagger Brotherhood, og det kommer som lidt af et chok for mig at jeg endte med at give en BDB-bog 2 stjerner. Det er aldrig sket før, og jeg har jo altså læst 15 bøger i serien + to i spinoff-serien, og elsket hver eneste af dem (undtagen bog 7, men den fik da alligevel 3 stjerner).

Problemet med den her bog er, at der sker for meget med for mange karakterer der ikke er Layla og X. Det er meningen at det skal være deres bog, men de fylder så lidt at det næsten er ligegyldigt. De har det mest kedelige sex, og hele deres nu-får-de-endelig-hinanden er virkelig intetsigende. Dertil kommer så, at Quinn fuldstændig har tabt hovedet, der sker noget med Trez som bare er alt for tidligt, og V og Jane fylder lige så meget som Layla og X. Det fungerede bare ikke! Too much going on, så man slet ikke rigtig følte man faktisk fik Layle og X’s historie.

Det er jo ikke fordi det hele er helt umuligt, for bogen er overvejende god. Laylas kapitler er som altid fantastiske at læse, og jeg kunne godt lide hendes udvikling fra skræmt og ærbødig Chosen til Brølende løvinde. Jeg kunne også godt lide at nogen var lidt hende for det med X, for det var sgu ikke helt cool, Love or no. Jeg kunne godt lide at der er knas mellem Jane og V, jeg synes bare ikke det skulle have fyldt så meget, og det med Lassiter var da mega awesome! Jeg er absolut ikke færdig med serien, men den her var godt nok den svageste i serien indtil nu.

 

Det er så her jeg bliver nødt til at fortsætte med spoilers – læs kun videre, hvis du har læst de første 14 bøger i serien, The Chosen + de to første i spinoff-serien (eller hvis du bare er ligeglad med spoilers).

 

 

 

 

Vi tager den lige i punktform og starter med det gode:

 • Lassiter. Det havde jeg overhovedet ikke set komme, men hvor er det perfekt og giver awesome meget mening!
 • Plottwistet i slutningen. Det havde jeg heller ikke lige forudset!
 • Tohr er en røv, men i det mindste kan han finde ud af at sige undskyld.
 • Layla! Jeg elsker Layla, hun er herresej ❤
 • Blay. Fandeme på tide at nogen siger fra overfor Qhuinn.
 • Wrath er taktisk smart, og det elsker jeg!
 • Det med Throe kan jeg se føre til virkelig spændende ting fremover!

Og så alt det knap så gode:

 • Tohrment er virkelig en nar. Jeg siger ikke han bare huhej skal komme sig over Wellsie, men han bliver ved med at sætte Autumn ned på andenpladsen på rangstigen i forhold til Wellsie, og det er bare ikke OK! Jeg forestiller mig Autumn, som ikke har gjort spor forkert, må have det rimelig elendigt med det.
 • Qhuinn. Jeg kunne ikke lide ham før den her bog, og nu hader jeg ham som pesten. Qhuinn er modbydelig, voldelig, abusive, selvretfærdig, manipulerende og verdens største røvhul. Okay, så det Layla gjorde var ikke helt OK, men den måde han kalder hende luder på, siger hun er en hore og hun burde dø, at han vil tage deres børn fra dem og fuck hende, fordi hun er fjendens luder og blablablah. Jeg er fandeme ligeglad med hvor sur du er, sådan taler du bare ikke til dine børn mor, punktum. Derefter kan Qhuinn ikke engang holde ud at se på sit eget barn fordi hun ligner Layla, som han nu hader. What the actual fuck, og hvorfor fanden blev han ikke kylet ud af Broderskabet for det han gjorde? Han fucking prøvede at myrde Layla, og affyrede sit våben mod hende mens børnene var i rummet, ej men jeg kan slet ikke snuppe det. Egocentrerede, psykopatiske skiderik.
 • Jeg forstår virkelig ikke hvorfor hende der Therese dukker op nu. Trez mistede Selena for mindre end tre måneder siden, og nu dukker der så en ny kvinde op, som ligner hende på en prik, hvorefter det tydeligvis er meningen at Trez skal forelske sig i hende. So much for the love of your life, hvis det ikke engang tager tre måneder at komme over at ens mage dør. Hvis det her skulle ske, så skulle det ske 5-6 bøger længere fremme.
 • Hvor er det vildt som alting bare på magisk viser løser sig. Der var ingen grund til at Xcor ikke skulle henrettes, der var ingen grund til at Bastarderne skulle flytte ind i huset til alle de andre, og der var ingen grund til at det hele skulle ende så lykkeligt.
 • Hvis nu V og Jane talte sammen, så ville det nok hjælpe. V vælger så at overveje at knalde med andre i stedet. Flot.
 • Hvorfor tilgiver Layla Qhuinn? Jeg havde fandeme ikke bare sådan lige gjort det, det er helt sikkert. Han prøvede at myrde hende!
 • De vil tage børnene fra Layla, men det er Qhuinn der prøver at myrde deres mor. Say what? Hvorfor lader de overhovedet Qhuinn se dem?
 • Hvorfor tilgiver Blay Qhuinn bare sådan lige?

 

Jeg er virkelig gal på Qhuinn, og endnu mere gal over, at bogen sender signalet at hans opførsel er OK fordi “han var bekymret for børnenes sikkerhed”. Nej, nej og nej, J. R. Ward!

Jeg er overhovedet ikke færdig med serien, og næste bog bliver Assail og Sola’s historie. Det glæder jeg mig ret meget til, for der var masser af tiltrækning mellem de to, men jeg håber virkelig at Qhuinn ikke er en del af den bog (eller nogen bøger i serien fremover), og at den næste bog ikke er et rod på den måde som den her var det. Og please, lad det med Trez vente lidt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s