Top 5 Wednesday: Favorite Ulikeable Protagonists

Top 5 Wednesday er startet af Gingerrreadslainey på youtube.

Nogle gange er hovedpersonen i en bog en værre skiderik, whiner for meget over alting, er alt for naive, tager dumme beslutninger eller bare hamrende irriterende. Alligevel er der nogen af dem som man ikke kan lade være med at kunne lide alligevel – og det er det, dagens emne handler om.

June 21st: Favorite “Unlikeable” Protagonists
— People always tear down “unlikeable” protagonists. But tell us the ones you pulled for!

23360314

Inspektør Glokta – Den Første Lov-trilogien af Joe Abercrombie

Nu har den serie jo egentlig flere hovedpersoner, men en af dem er Sand dan Glokta. Glokta er nok egentlig definitionen på unlikeable – han er en krigshelt, som blev taget til fange, overlevede to års grufuld tortur i Gurkhernes fængsler, og arbejder nu som torturbøddel for Inkvisitionen. Han er modbydelig, han gør modbydelige ting – ekstremt modbydelige ting – ved sine stakkels ofre, han har ingen moralske skrupler ved at tvinge falske tilståelser ud af folk. You get the picture. Alligevel tager det kun at par kapitler, og så kan man alligevel lide ham. Tortur und alles.

10429092

Elisa – A Girl of Fire and Thorns-trilogien af Rae Carson

Altså, jeg kunne faktisk rigtig godt lide Elisa og syntes ikke hun var unlikeable overhovedet. Men det ved jeg at mange andre syntes, i hvert falf til at begynde med, for Elisa whiner noget så grusomt over mere eller mindre alting. Hun er en whiner, indtil hun får rygrad og bliver pissesej.

160811_packshot1

Katniss Everdeen – The Hunger Games-trilogien af Suzanne Collins

Det her er lidt ligesom med Elisa – jeg kunne godt lide Katniss mens jeg læste, men helt ærligt? Jeg har sgu ikke ligefrem lyst til at være veninde med hende. Hun er sur, mut og ved ikke hvad der er bedst for sig selv eller nogen andre, og hun tager egentlig også ret ringe beslutninger. Men jeg elsker hende alligevel ❤

krigeren1ny

Odd Ulvedræber – Krigeren-trilogien af Josefine Ottesen

Odd er stædig, temperamentsfuld, bliver nemt vred og kommer af med sin vrede ved at slå på folk. Han hærger, plyndrer, voldtager, dræber og har ikke noget som helst problem med det. Odd er faktisk en værre skiderik, og især i begyndelsen ualmindelig ulikeable. Han farer i flint over ingenting, han er vildt overdramatisk og overreagerer herre meget hele tiden. Men Odd er en af de karakterer jeg holder allermest af i hele den boglige verden, og jeg kan simpelthen ikke anbefale den serie nok. Skiderik eller ej, Odd er fantastisk ❤

heksejagt

Rachel – The Hollows-serien af Kim Harrison

Rachel er nok en af de mest unlikeable karakterer jeg er stødt på. Hun er overdramatisk, hidsig og har sygt dårlig dømmekraft, men alligevel kan ikke rigtig lade være med at elske hende – om ikke andet er hun da kickass så det batter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s