Top 5 Wednesday: Books for your Hogwarts House

Top Five Wednesday blev oprindelig startet af GingerReadsLainey på Youtube.

Jeg synes egentlig den her er lidt træls, men oh well – let’s do it anyway! Jeg er Gryffindor, og har alle dage været Gryffindor. Så det er jo noget med farven rød, og at være modig og determineret. Beskrivelsen lyder sådan her i tråden på Goodreads:

June 7th: Books For Your Hogwarts House
— Show your Hogwarts House Pride, and tell us the top 5 books that represent your house!

Det er sgu da egentlig rimelig svært? Jeg har valgt bøger der har en modig og målrettet hovedperson – og nogle der er røde, fordi Gryffindor. Meget originalt, men hva’ faen.

tearling

Dronningen af Tearling #1: Dronningen af Tealing af Erika Johansen. 

Hvis der er nogen der er modig og determineret, så er det eddermame Kelsea. Hun har herremeget ben i næsen, og minder mig lidt om Hermione. Dertil kommer at Emma Watson roser den til skyerne, og at bogen har virkelig lækkert guldtryk på omslaget, i hvert fald i den danske version. Very Gryffindor-fitting methinks!

11982788

Vampire Academy-serien af Richelle Mead

Vi leger lige at man godt må sætte en hel serie på, og den så kun tæller for én, ikke? Jeg har hele serien i den her røde paperbackudgave – meget Gryffindor-rød if you ask me. Dertil kommer, at Rose da i hvert fald er både modig og determineret. Pigebarnet er frygtløs! Og så er der også noget kostskole!

26007853

Mørkets Søn #1: Mørkets Søn af Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl

Destan er modig på en lidt anden måde end Rose og Kelsea tror jeg, men jeg har dyb respekt for det han gør i slutningen af den her bog. Det var virkelig modigt! Han er også determineret og målrettet, og så tænker jeg faktisk at Gryffindorer godt kunne lære noget af at læse den her bog og se forholdet mellem lyset og mørket. Måske kunne de blive venner med nogle af Slytherinerne?

 

9565548

 

His Fair Assassin #1: Grave Mercy af Robin LaFevers

For det første skal der godt nok mod til at flygte fra et voldeligt ægteskab ud i ingenting for derefter at blive snigmorder-nonne, og for det andet skal der godt nok også mod til at tage til hoffet og holde styr på alle de intriger og så videre – plus det at slå ihjel uden at blive opdaget.

 

heksejægeren

Heksejægerens Lærling-serien af Joseph Delaney

Igen sætter vi lige en hel serie på og lader som om det tæller som én. Serien starter med 13-årige Tom Ward, som kommer i lære som heksejæger. Og hvis du var 13 år, og vidste at alle de grimme monstre under sengen, heksene og spøgelserne var virkelige, ville du så frivilligt jage dem i mørket? Nej vel? Tom er nok egentlig lige dele Gryffindor og Huffepuff, men modig, det er han i hvert fald!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s