Anmeldelse: Fortropperne #3: Kalamit

34673390

pink 3 stjerner

 

 

 • Titel: Kalamit
 • Serie: Fortropperne #3
 • Forfatter: Brandon Sanderson
 • Antal Sider: 424
 • Udgivelse: 2017
 • Sprog: Dansk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Originaltitel: Calamity
 • Forlag: Dreamlitt
 • ISBN: 9788771712575
 • Læst: 20/4 til 1/5

 

BAGSIDETEKST INDEHOLDER SPOILERS TIL DE TIDLIGERE BØGER.

Fortropperne er splittede.

Siden sejren over Regalia i Babilar, og den konsekvens sejren havde, har David og de andre Fortropper levet i skjul. Den eneste måde at bekæmpe de episke på er ved hjælp af andre episke. David har opdaget sandheden bag de episkes svaghed, og Fortropperne gør sig nu klar til at stå over for deres største udfordring nogensinde. De vil bekæmpe mørket i de episke og dræbe den mægtigste af dem alle. Men for at gøre det kræver det hjælpen fra én særlig episk – og han befinder sig i saltbyen Ildithia, det gamle Atlanta.

Anmeldereksemplar fra forlaget Dreamlitt.

Jeg må godt nok erkende at jeg blev helt vildt skuffet over slutningen – især epilogen. Jeg havde ligesom forventet det her kæmpestore brag af en afslutning, og det var bare så fesent og gav ingen mening – totalt anitklimaks.

Det starter egentlig godt med Ildithia, som er en saltby i bevægelse og noget af det mest fascinerende jeg har læst om længe. Ildithia bevæger sig ved, at byen smuldrer i den ene ende og bygger sig selv op igen i den anden ende i løbet af syv dage, og den er ens hver eneste gang. Alt er lavet af salt, og jeg var godt nok opslugt af det! Okay, jeg gad nok ikke selv bo i en saltby, men det er mega spændende alligevel!

Det hele er faktisk i det hele taget spændende til at starte med, der planlægges og rekognosceres, humoren i gruppen er skide god som altid, der sker noget, der er nye episke, og så videre. Tyveknægt er mega fed!. Men det begynder at gå ned ad bakke med det der med Profs svaghed. Hold nu op hvor var det lamt, mega mærkeligt og gav ingen mening overhovedet.  Jeg blev også mere og mere træt af David, som tilsyneladende ikke har nosser nok til at gøre det der skal gøres, og heller ikke er fan af planlægning. Jovist, han prøver da, men han er simpelthen for hovedløs, og det er rent held han ikke får sig selv og alle andre slået ihjel.

Og så er der jo så slutningen, som ganske vist indeholder en helt vildt fed, episk (høhø) kamp der leder op til den faktisk slutning, men alt derefter er bare noget skrammel. Det giver slet ingen mening overhovedet, af spoilery årsager jeg ikke vil ud med, men der er eddermame mange plothuller i den måde det åbenbart hænger sammen på. Og så var det bare så udramatisk og slet ikke det her episke brag af en slutning.

Så altså, virkelig godt i starten, med spændende nye episke, spændende ny by og god action og generel spænding, men den sidste tredjedel går det altså ned ad bakke, og jeg var bare totalt skuffet over selve slutningen. Og især epilogen!

Reklamer

3 meninger om “Anmeldelse: Fortropperne #3: Kalamit

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s