Anmeldelse: An Ember in the Ashes #2: En Flamme i Natten

32787433pink 5 stjerner

 • Titel: En Flamme i Natten
 • Serie: An Ember in the Ashes #2
 • Forfatter: Sabaa Tahir
 • Antal Sider: 475
 • Udgivelse: 2016
 • Sprog: Dansk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Originaltitel: A Torch Against the Night
 • Forlag: Alvilda
 • ISBN: 9788771653267
 • Læst: 6/11 til 9/11

Elias og Laia er på flugt. De løber for livet.

Efter de dramatiske begivenheder på militærakademiet jager en hær anført af masker de to flygtninge, mens de prøvet at slippe ud af hovedstaden og finde gennem imperiets enorme og øde områder.

Laia er fast besluttet på at bryde ind i Kauf – imperiet mest sikrede og farligste fængsel – for at redde sin bror, hvis viden om serransk stål er afgørende for oprørets fremtid. Og Elias er fast besluttet op at holde sig sammen med Laia … også selvom det kan koste ham friheden.

Mens Elias og Laia må kæmpe benhårdt, hvis de skal overliste deres fjender: den blodtørstige kejser Marcus, den nådesløse kommandant, Kaufs sadistiske fængselsinspektør og mest fortvivlende af alt, Helene – Elias’ tidligere veninde og imperiets nyeste blodtornskade.


Anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda.

Hoooold nu op hvor er den her serie fantastisk! Bog to slår etteren med flere længder, den er vanvittigt spændende, fuld af plottwists og intriger, magi og overnaturlighed tilsat et skvæt romantik, og det var godt you guys!

En Flamme i Natten begynder præcis der hvor etteren slutter. Den første bog var kun fortalt af Elias og Laia, men her får vi også Helene Aquilla på banen. Jeg er som altid lidt tøvende når der begynder at være flere POV. Bare fordi det fungerer i første bog, betyder det ikke at det fungerer i næste eller hvis man tilføjer flere. Men i den her bog? Det spillede bare! Der er skift mellem Helene, Elias og Laia på de helt rigtige tidspunkter, jeg følte noget for dem alle tre, og det gav bare så meget spænding til bogen, især fordi vi gennem Helene får modstanderens side af historien. Det var så fedt at få plottet på den måde at se de to parter danse rundt om hinanden, hvor tæt de har været på hinanden og på den endegyldige død. SÅ GODT!

Okay, så jeg swooner stadig ikke over Elias – eller nogen andre for den sags skyld, men romance er heller ikke det der fylder mest. Der er lidt, og det fungerer skide godt, især med plottwistet til sidst. I stedet er det plottet, altså historien, og personerne der gør det hele vanvittigt spændende. Den her serie har simpelthen det fedeste, indviklede og virkelig snedigt udtænkte plot, hvor du hele tiden bliver overrasket og hele tiden bare må have mere. Der er masser af intriger, alle har deres egen agenda og deres egne hemmeligheder, og det er mega awesome! Hvis jeg skulle beskrive den her bog med ét ord, ville det være snedig.

Og så, fordi den her bog bare fortsætter med at være awesome, er der tilføjelser til universet. Det vi lærte at kendte i første bog bliver nu bygget ud med noget fuldstændig fantastisk: Ventestedet. Mere siger jeg ikke om det, men hvor er det fedt at der kommer mere til, at der er mere at vide om den her verden, og at det så bare passer helt perfekt ind i det hele er jo så bare en bonus.

Jeg synes stadig Laia er lidt en egoistisk skiderik nogle gange, men helt ærligt? Jeg forstår hende. På samme måde som jeg synes Helene er en grusom kælling nogle gange, og at Elias er en selvmedlidende idiot. Men det betyder ikke noget, for jeg kom så tæt ind på de her karakterer, at deres fejl ingenting betød. Jeg føler så meget for dem alle tre, især Helene, jeg følte jeg var en del af historien, det hele føltes virkeligt og jeg var totalt opslugt fra første til sidste side. Især fordi bogen også er ret brutal, altså der er mord, blod og tortur, og det gør at det hele føles så virkelighedstro. Hvis karaktererne ikke gennemgik det de gjorde, så ville de heller ikke virke troværdige, og det passer godt ind med det udspekulerede plot.

Den her serie er simpelthen fantastisk, og bog to er endnu bedre end etteren. Den er SÅ intens, fuldstændig vanvittigt spændende, medrivende og fuld af plottwists, fantastiske karakterer og generel awesomeness. Hvornååååår kommer bog tre?

Advertisement

2 meninger om “Anmeldelse: An Ember in the Ashes #2: En Flamme i Natten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s