Anmeldelse: De 7 Synder

28814048

pink 4 stjerner

 

 

 • Titel: De 7 Synder
 • Serie: –
 • Forfatter: K. L. Berger
 • Antal Sider: 312
 • Udgivelse: 2016
 • Sprog: Dansk
 • Originalsprog: Dansk
 • ISBN: 9788771711448
 • Læst: 20/9 til 24/9

Før DE 7 SYNDER herskede syv guder over verden.
Før DE 7 SYNDER levede mennesker, elvere og dværge i harmoni.
Før DE 7 SYNDER var der intet mørke.

Så kom DE. Og ændrede alt.

Teenageren Kane opdager først, hvilke kræfter han bærer på, da han bliver suget ud af sin kedelige gymnasieverden og ind i et magisk univers, der er på randen af undergang. Med hjælp fra magikeren Aisha må han opfylde en ældgammel profeti, finde og besejre de syv synder og vælte mørkets konge af tronen. Men undervejs må Kane sande, at den største fjende ikke altid kommer udefra. Og er han villig til at ofre det eneste, der er mere værd end livet selv?

DE 7 SYNDER er en fantasyroman om kampen mellem det gode og det onde, om at finde sig selv og leve med sine valg. Også de svære af dem.


Anmeldereksemplar fra forfatter K. L. Berger og forlaget Dreamlitt

Indtil jeg nåede de sidste 50 sider låe jeg egentlig og svingede mellem 3 og 4 stjerner, og følte egentlig det var mere en 3’er. Men slutningen vandt mig over, og for det fortjener den altså de fire stjerner. Det er virkelig en snedig og gennemtænkt slutning, den afsluttede alting på en skide god måde, og jeg sidder ikke tilbage og føler at jeg mangler noget.

Den her bog er beskrevet som en klassisk fantasy, og det er også præcis det den er. Vi starter med at møde Kane i vores verden, hvorefter han stifter bekendtskab med Aisha, og ender i den anden verden, hvor han er udvalgt til at være den der skal bekæmpe de syv synder.

Når jeg ikke er helt oppe og ringe over bogen, så skyldes de i høj grad de første 100 sider. Der sker bare rigtig meget rigtig hurtigt, vi skal introduceres til Kane, hans liv og hvem han er, vi skal møde Aisha, Kane skal have alting med den anden verden forklaret, vi skal til den nye verden med Kane og Aisha, og Kane skal lære at bruge et sværd, en bue og magi. Det gik alt for stærkt for mig, og jeg kunne godt have brugt at få en lidt længere introduktion til det hele, så det ikke føltes så forjaget. Derudover, så er der også lidt med tiden som går alt for stærkt. Kane får våbentræning i en uge, og så kan han lige pludselig finde ud af at svinge et sværd som en prof? Ej, det holder altså ikke helt. Man kan ikke blive skide god til alting på no time.

Men efter vi ligesom har fået introduktionen overstået, så bliver det virkelig en god bog! Kane er sjov, han har god humor og er en spændende karakter, og jeg kunne virkelig godt lide ham! Jeg synes også forfatterens humor skinner godt igennem i bogen, nboget som jeg satte stor pris på. Der er mange sjove sammenligninger og konstateringer, og det var fedt!

Jeg kunne rigtig godt lide plottet, jeg synes det var spændende og at universet virkede både gennemtænkt og gennemført. Magien var interessant, og hele det her med baggrundshistorien, guderne og De Syv Synder og den onde der skal besejres var både spændende og fængende. Da jeg ligesom først kom forbi de første 100 sider, så fløj jeg igennem den på ingen tid. Jeg synes også der er rigtig mange bipersoner som er både sjov, spændende og anderledes, og selvom de måske ikke får alverdens plads i bogen alle sammen, så føler jeg at de havde en personlighed og føltes levende.

Der er lidt romantik mellem Kane og Aisha, og det havde jeg det virkelig stramt med i starten. Aisha føles i begyndelsen som den tudsegamle mentor, der har 1000000 år på bagen, og hun taler og opfører sig også sådan. Det føltes bare så forkert i begyndelsen, men efterhånden bliver Aisha mindre mentor-agtig og begynder at taale og opføre sig mere som Kane, og så fungerede romantikken faktisk rigtig godt!

Så bortset fra lidt forhastet intro og en romance jeg ikke var solgt på med det samme, så havde jeg ikke en finger at sætte på noget som helst. Det var en spændende bog, med humor og gode karakterer, og slutningen var virkelig snedig og godt gennemtænkt.

Advertisement

2 meninger om “Anmeldelse: De 7 Synder

 1. Tusind tak for anmeldelsen Susanne. Jeg er glad for at du nød Kanes historie, trods lidt forbeholdt. Det er så fedt at se hvordan det hele virker på hver enkelt læser, og se jeres kritikpunkter og “yeah”-oplevelser. 🙂

 2. Pingback: De 7 synder af K. L. Berger | trolderier

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s