Anmeldelse: Af Kød og Blod

ItemImagepink 4 stjerner  • Titel: Af Kød og Blod
  • Serie: –
  • Forfatter: Jan de Leeuw
  • Antal sider: 111
  • Udgivet: 2016
  • Sprog: Dansk
  • Originalsprog: Hollandsk
  • Forlag: Ordlys
  • ISBN: 9788799888504
  • Læst: 18/7 til 20/7

En morgen vågner 15-årige Jonas’ mor ikke, og det bliver starten på en lang række problemer: Hvordan får han sendt sin lillesøster i skole, uden at hun opdager, at deres mor er død? Hvordan undgår han, at andre opdager det? Hvor længe kan han lade, som om intet er sket? Og hvad er hemmeligheden bag hans mors død?

DE MEDVIRKENDE
Jonas (15): helten.
Sarah (8): hans lillesøster, der kan stråle om kap med guldfisk.
Heleen (16): der ikke ved, hvad kærlighed er.
Schrödinger (3): en hankat, der måske, måske ikke, er død, hvilket ikke hindrer den i at give historien en ny drejning.
Jonas’ far (42): der hjemsøges af køer med bedrøvede øjne og kan høre verden knage i fugerne om natten.
Jonas’ mor (40): en isdronning.
Fru van Speten (72): en nabokone, der er mere nysgerrig, end godt er.
Dr. Linda: en hjertesorgsspecialist, der er fuld af gode råd.
Og sidst, men ikke mindst: dig, kære læser …

Af kød og blod er den prisbelønnede belgiske forfatter Jan De Leeuws anden ungdomsroman på dansk. Fra 15 år. Voksne kan med fordel læse med.Læs mere om romanen og forfatteren påwww.ordlys.dk


Anmeldereksemplar fra forlaget Ordlys.

Det her er simpelthen den mest fucked up, mærkelige, skøre, sjove og gakkede historie jeg har læst i meget lang tid. Den er skrupskør, morbid, sjov men samtidig alvorlig, og seriøst mærkelig på den allerbedste måde.

Altså, historien starter med at Jonas’ mor dør. Han vil skåne sin lillesøster for det chok det ville være at vide at hendes mor er død. Så han sender hende i skole, og bugserer derefter sin døde mor ned i kølerummet i garagen. Men hvad gør man så? De har ganske vist en far, men han bor på et sindssygehospital, og hvad skal der så ske med dem når deres mor er væk? Jonas vil gøre alt for at hans skåne sin søster og sørge for at hun er glad og lykkelig.

herfra udvikler historien sig på alle mulige skrupskøre og mærkelige måder, og det er lige dele morbidt, mørket og fucked op og lige dele skørt, sjovt og humoristisk. Den minder mig lidt om Mig Og Earl og Den Døende Pige, som forsøgte lidt af det samme men bare slet ikke ramte plet. Den her til gengæld, det var virkelig en god historie, medrivende og fuld af overraskelser. Jeg vidste godt den ville være lidt finurlig inden jeg gik igang (Bagsideteksten afslører det ligesom), men bogen var alligevel fuld af overraskelser, og det var så fedt!

Nu er det jo ikke fordi det er verdens længste bog, 111 sider og forholdsvis korte kapitler, men det lagde jeg faktisk slet ikke mærke til. Historien føltes ikke som om den var forhastet eller manglede noget. Det er forresten en ungdomsbog, men den kan sagtens læses af voksne også. Egentlig behandler den nogle lidt mørke emner såsom forældresvigt og den slags, men den gør det på en måde som er både mørk og dyster og samtidig tosset og humoristisk.

Det eneste jeg godt kunne have ønsket mig var, at slutningen havde givet mig de svar i forhold til Jonas’ mor. Det giver perfekt mening i forhold til bogen og historien at den slutter som den gør, men jeg er så skide nysgerrig at jeg har det svært med ikke at vide besked og aldrig kunne få det, haha!

Så for at opsummere, så er det her virkelig en anbefalelseværdig bog. Hvis du tror du ved hvad der venter dig på de 111 sider, så tager du noget så grueligt fejl. Den er skør, den er mørk, den er sjov og den er helt vildt uventet.

Advertisement

2 meninger om “Anmeldelse: Af Kød og Blod

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s