Anmeldelse: Mercy #3: Jernfeen

30116944
pink 4 stjerner • Titel: Jernfeen
 • Serie: Mercy #3
 • Forfatter: Patricia Briggs
 • Antal Sider: 403
 • Udgivelse: 2016
 • Sprog: Dansk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Originaltitel: Iron Kissed
 • Forlag: Tellerup
 • ISBN: 9788758810133
 • Læst: 17/6 til 19/6

Mercy hygger sig med sine venner,
dyrker karate og passer sit arbejde som mekaniker.
Men hun har svært ved at vælge
mellem de to lækre varulve, Adam og Samuel,
og samtidig er hun angst for at de lokale vampyrer
vil hævne hendes drab på to af deres egne.

Da Mercys gamle chef, feen Zee, arresteres for mord,
påtager hun sig at bevise hans uskyld.
Det viser sig dog hurtigt at være en livsfarlig opgave,
for feerne er et menneskefjendsk og mystisk folk,
der ikke bryder sig om at hun blander sig i deres sager.

Mercys liv står på spil, og hun får brug for hjælp
fra både mennesker, feer og varulve.
Men hvem kan hun stole på?


 

Det her er klart den bedste bog i serien indtil nu. De andre har været gode, men den her tager godt nok spændingen til et helt nyt niveau. Vi får indsigt i feernes verden, og det i sig selv var spændende, men mordmysteriet er godt nok nervepirrende, og tilsat det personlige drama, så var det virkelig en pageturner.

I den her verden har vi indtil nu ikke fået så meget at vide om feerne, men i den her er det dem der er omdrejningspunktet for mordmysteriet. Nogen myrder feer i reservatet – og feerne har brug for Mercys hjælp. Det udvikler sig lynhurtigt til et kompliceret plot involverende feer, mord, gamle magiske genstande og mytologiske skabninger. Det var dødspændende, jeg elsker et godt mordmysterie, og det her var virkelig et af de rigtig gode.

Tilsat mordmysteriet er der seriens overall plot. Mercy er hovedpersonen, og det er hendes liv og de valg hun tager der danner baggrund for det overall plot. Der er to mænd i hendes liv, men det er ikke bare sådan lige at stå mellem to varulve. Med varulvene kommer nemlig den magi der gør dem til ulve, flokmentaliteten og alt det der hører dertil. En varulv har ikke sin egen vilje, de er ganske vist mere eller mindre frie, men er underlagt alfaens ordre. Spillet mellem de dominerende og mindre dominerende ulve er kompliceret, og eftersom Mercy ikke er varulv bliver det kun mere kompliceret.

Bogen er ikke sådan heftig på romantiksiden, det handler mere om hvad de to mænd har at tilbyde – og de betingelser, et forhold med dem indebærer. Kan en fri, stærkt kvinde som Mercy klare at underligge sig en andens dominans, at lægge sin skæbne i hans hænder? Og hvor fri vil de egentlig lade hende være hvis gør?

Bogen taber lidt på at være lidt sløv i starten. Den skal ligesom lige i gang, og det var først hundrede sider inde at jeg virkelig synes det blev en pageturner. Men så fængede den også virkelig, og de sidste 100 sider var sindssygt spændende og nervepirrende.

Men bortset fra at den var lidt sløv i starten, så har jeg ikke en finger at sætte på den. Den var virkelig en god bog, spændende og med både mysterie, drama og vilde plottwists.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s