Anmeldelse: Ravnenes Hvisken #1: Ravnenes Hvisken

29826391

pink 5 stjerner

 

 

 • Titel: Ravnenes Hvisken
 • Serie: Ravnenes Hvisken #1
 • Forfatter: Malene Sølvsten
 • Antal sider: 712
 • Udgivelse: 1/6 2016
 • Sprog: Dansk
 • Originalsprog: Dansk
 • Forlag: Carlsen 
 • ISBN: 9788711492734
 • Læst: 4/5 til 8/5

Nordisk fantasy noir, hvor en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang.

17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.

Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?

En vil hun forelske sig i.

En vil blive hendes bedste ven.

En vil redde hendes liv.

Og en vil slå hende ihjel.

Første bind i en trilogi. Andet bind udkommer i 2017, og tredje bind i 2018.


Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen.

Den her bog må og skal du simpelthen læse. Jeg har ikke læst noget så fantastisk siden Hunger Games, og det er jo immervæk 3-4 år siden efterhånden. Den var fænomenal, den var awesome, den var snedig og den var fucking fantastisk.

Det tog mindre end fem sider før jeg var fuldstændig fortabt i historien. Anne fortæller historien i jeg-fortæller, så man kommer lynhurtigt ind i hovedet på hende. og hvor var hun fanastisk! Anne er en ny yndlings-hovedperson. Hun er sjov, hun er sarkastisk, hun har den sorteste humor, og hun er ualmindelig handlekraftig. Og så er det dæleme ikke nogen der skal komme og fortælle hende hvad hun skal eller ikke skal. Folk får hendes respekt hvis hun synes de fortjener den, og hun skal søreme også nok sige fra hvis der er noget hun ikke vil være med til. Jeg var vild med at hun var så selvstændig, at hun turde tage styringen og sige fra, og at hun var helt afsindigt sjov og sarkastisk.

Bogen er nærmest et miks af thriller, mordgåde, paranormal og et skvæt romantik. Der er mysterie og spænding, der er mord, blod og mystik, der er familiehemmeligheder og gemte sandheder, der er nordiske guder og historie, og der er en virkelig god og meget believeable romance. Bogen er skrevet sådan, at den er smækfuld af mysterie og plottwists, men at der stadig er plads til skole og dagligdags elementer. Man føler man får et indblik i karakterernes liv, især Annes, samtidig med at man sidder neglebidende og hændervridende på kanten af stolen det meste af bogen igennem. Den er virkelig spændende, og der er ikke bare et eller to plottwists, det er et virkelig snedigt og udspekuleret plot, som langsomt bliver afsløret gennem bogen. Man får hele tiden små bidder af information, det hele bliver mere og mere indviklet, og det var den fedeste følelse. Det er det der gør, at man ikke kan slippe bogen når man først kommer i gang. Den er simpelthen så spændende!

Jeg var totalt forgabt i den måde nordisk mytologi blev indkorporeret på. Det er virkelig gennemtænkt, og man kan mærke at forfatteren virkelig ved noget om nordisk mytologi. Det er sådan noget som vølver og jætter, hvordan det hele fungerer, gudeblod, hvilke væsener der er og hvilke kræfter de besidder, og hvordan visse dele af mytologien stadig findes iblandt os i dag. Det var meget troværdigt, virkelig spændende og virkelig gennemtænkt.

Og så kunne jeg virkelig godt lide, at der var plads til romantik, men at det ikke var historiens fokus. Romantikken er mere en del af historien i stedet for at være historien omdrejningspunkt, og det fungerer bare så godt!.

Jeg har absolut intet negativt at sige om den bog. Jeg elskede hvert sekund af den, og det er det bedste jeg har læst siden jeg opdagede Hunger Games. Jeg var vild med den, den var sindssygt spændende og nervepirrende, og jeg ville virkelig ønske den aldrig sluttede. Den var SÅ god!

 

10 meninger om “Anmeldelse: Ravnenes Hvisken #1: Ravnenes Hvisken

 1. mhlind87

  Den lyder da godt nok spændende, den må jeg vist hellere på læst, hvis den ligefrem kan sammenlignes med hvor meget man blev fortabt i Hunger Games bøgerne!

 2. Pingback: Ravnenes hvisken | Bibliotekattens Bøger

 3. Pingback: Nyt på Reolen #109: Bogbloggertræf | Sus' bogblog

 4. Pingback: 2016’s 10 Bedste Bøger – Sus' bogblog

 5. LinneaOBF

  Hej, jeg har været inde og læse MANGE af dine anmeldelser. Jeg har læst begge Ravnens hvisken, og jeg tænkte på om du vidste – nu hvor du har læst så mange bøger – en bog der minder om denne? Jeg har prøvet så mange forskellige bøger, men kan ikke rigtigt finde en jeg føler er lige så god eller kommer bare i nærheden. Jeg elsker alt kærligheden og den nordiske mytologi i denne bog. Har du en bog du ville anbefale?

  1. Jubiiii Linnea, du har lige reddet min dag 😀 Jeg elsker at anbefale bøger til andre! Ravnenes Hvisken er svær, jeg har aldrig sådan rigtig læst noget der minder om, men jeg har nogle bud på nogen der måske kunne være et hit.

   Jeg har læst nogle stykker der gav mig lidt samme vibe og følelse som Ravnenes Hvisken, selvom de ikke rigtig handler om mytologi – men de har romancen og stemningen til fælles synes jeg:
   Spektrum-serien af Nanna Foss, det er noget med tidsrejser.
   Grisha-serien af Leigh Bardugo, fantasy inspireret af russisk mytologi.
   Ulvene fra Mercy Falls af Maggie Stiefvater.
   Caldera-trilogien af Mette Bundgaard Laursen.
   Trrue Blood af Charlaine Harris (vær OBS på meget vold, blod og sex i dem her)

   Hvis det specifikt skal være mytologi, så er dem her måske et godt bud:
   Magnus Chase og de Nordiske Guder-serien.
   Sanddrømmeren-trilogien af Sidsel Katrine Slej
   Næslandet-serien af Eva Egeskjold
   Ravneringene-serien af Siri Pettersen
   Ulfhedin-Sagaen af mette Sejrbo (vær OBS på at der er meget vold, blod, sex og tortur i den her, selvom hovedpersonen kun er 17år)
   Alt af Rick Riordan er vist også mytologi-inspireret.

   Hvis det også gerne må være engelsk, så er der dem her:
   Soul Seeker-serien af Rachel Vincent: Banshees, spøgelser, underverdenen, dæmoner og så videre + romance
   Everneath-trilogien af Brodi Ashton – Græsk Mytologi + romance
   Starcrossed af Josephine Angelini – Græsk Mytolig + Romance
   Covenant-serien af jennifer L. Armentrout, græsk mytologi + romance
   The United States of Asgard af Tessa Gratton, nordisk mytologi

   Og hvis du ellers bare mangler den der næste bog der kan blæse benene væk under dig, så er det her fem af de bøger der totalt opslugte mig og fik mig til at glemme alt omkring mig:
   Dødens Mærker af Veronica Roth
   Cinder af Marissa Meyer
   Sejlvæveren af Muffy Morrigan
   Adorias Diamant af Richelle Mead
   Det Ulmende Oprør af Sabaa Tahir

   Håber det kan bruges 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s