Anmeldelse: Glass #3: Spy Glass

7970273pink 5 stjerner  • Titel: Spy Glass
  • Serie: Glass #3
  • Forfatter: Maria V. Snyder
  • Antal sider: 535
  • Udgivelse: 2010
  • Sprog: Engelsk
  • Originalsprog: Engelsk
  • Forlag: Mira Books
  • ISBN: 9780778303916
  • Læst: 28/3 til 4/4

 

 

SPOILERS I BAGSIDETEKSTEN!

 

 

An undercover mission
leads to danger, adventure
and an impossible choice.

After siphoning her own blood magic in the showdown at Hubal, student glass magician Opal Cowan lost her powers. Immune to the effects of magic, Opal is now an outsider looking in, spying through the glass on those with the powers she once had. Powers that make a difference in the world.

Suddenly the beautiful pieces she makes begin to flash in the presence of magic and Opal learns that someone has stolen some of her blood. Finding it might let her regain her powers or discover that they’re lost forever…


 

WAUW hvor var den god! Intens, spændende og hjerteskærende. Hver eneste bog i serien har været fantastisk, men den her var helt klart den bedste af dem alle. Jeg elskede hvert sekund af den bog, og nu hvor den er slut er jeg helt ked af det. Jeg kommer til at mangle Opal Cowan i mit liv!

Romantikken tager et uventet twist i den her bog, og selvom romantik ikke er det der har fyldt mest i den her trilogi, så var det noget af det jeg satte allermest pris på. Dels fordi det var så uventet og så anderledes end alt hvad jeg havde forestillet mig, og dels fordi det var rart at se en person komme tilbage fra mørket på den måde. Han og Opal var perfekte for hinanden, og selvom jeg i starten var skeptisk, så blev jeg lynhurtigt vundet over. Indrømmet, han var lidt for sukkersød til mig, men det passede så godt til Opals personlighed.

Men som sat, så er det ikke så meget romantikken det handler om som det er Opal. Opal er ikke længere den samme, efter hun mistede en meget vigtig del af sig selv. Hun føler sig tom indeni, uden formål og uden evner. Hun har ikke fortalt nogen om det, for det kan blive farligt for hende og alle andre hvis hun gør. Det er en tung byrde at bære, og Opal er mærket af dem. Men samtidig er hun bare så stærk og så fierce, og jeg er vild med det! Opal Cowan er gået fra at være en naiv, sød lille grå mus til at være fierce, modig og helt fantastisk! Hun er stadig venlig, føler meget for andre og er stadig sig selv, men hun er nu klogere, smartere og hårdere i filten. Og især den udvikling der sker med hende i den sidste del af bogen er helt fantastisk. Opal, I freakin’ love you ❤

Så er der selve historien. Hele trilogien har bygget op til slutningen af den her bog, alle de små brikker man får serveret giver endelig mening, og DET VAR DEN FEDESTE FØLELSE da jeg endelig regnede ud hvordan det hang sammen! Så udspekuleret skruet sammen, at jeg først til sidst begyndte at kunne se den komplette sammenhæng. Jeg elskede det, jeg elskede mysteriet og spændingen ved at gætte med på hvad det er der foregår, at forsøge at regne spor og sammenhænge ud. Det var SÅ intenst!

Hvis man på nogen måde kan lide fantasy, så skal man helt klart læse Study-trilogien og bagefter den her trilogi. Study-trilogien er god, men Glass-trilogien er bare så meget bedre, dels fordi Opal er helt fantastisk og gennemgår så meget. Spændingen er intens, og universet er levende. Og som bonus er sandseed-hestene helt fantastiske!

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s