Anmeldelse: Vandflammens Saga #2: Vilde Bølger

27685688

pink 4 stjerner

  • Titel: Vilde Bølger
 • Serie: Vandflammens Saga #2
 • Forfatter: Jennifer Donnelly
 • Antal Sider: 341
 • Udgivelse: 2015
 • Sprog: Dansk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Originaltitel: Rogue Wave
 • Forlag: Alvilda
 • ISBN: 9788771059458
 • Læst: 13/1 til 15/1

Serafina, Neela, Ling, Ava, Becca og Astrid – seks havfruer fra hver deres hjemstavn – er alle blevet hidkaldt af de gådefulde havhekse.

Sammen lærer de sandheden: at de hver især nedstammer fra de seks, en særlig udvalgt forsamling, der for over 4.000 år siden regerede Atlantis, før riget kom under angreb og forsvandt i havet. Nu rører den samme ældgamle ondskab på sig igen, og kun som gruppe kan havfruerne gøre sig forhåbninger om at frelse deres verden og sig selv.

For at forene deres kræfter er de tvunget til at finde hver deres magiske talisman. Under sin søgen møder Serafina en gammel ven – men da han viser sit sande ansigt, er hans forræderi som en vild og voldsom bølge, der truer med at knuse hende.

Anden bog i “Vandflammens saga”.

“En fantastisk begyndelse på en ny, episk serie. Jeg kan ikke vente med at læse de næste bøger.”
– The Guardian

“Intelligent skrevet, elskelige karakterer og en flot konstrueret verden gør dette til en bog, man kan dykke helt ned i.”
– VOYA Magazine


 

Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda. Bogen er udkommet til bibliotekerne, men kommer først i boghandlerne i løbet af foråret.

Wauw, hvor var det en god fortsættelse af serien! Den her bog fangede mig virkelig, på en helt anden måde end bog et gjorde. Man kan godt mærke, at bogen hovedpersoner har været igennem en hel del i første bog og er blevet lidt mere modne, og samtidig sker der bare så meget spændende gennem hele bogen.

Vi kan jo starte med at snakke lidt om Neela. I forrige bog var jeg ikke specielt vild med hende, men i den her bog blev det meget bedre! Jeg synes ikke hun er fantastisk, men i den her bog er hun og Serafina ikke sammen rigtig meget af bogen, hvilket betyder at Neela får lov til at stå på egne ben, og det klædte hende virkelig! Det betyder også, at problemet mellem skift af synspunkter mellem Serafina og Neela ikke var et problem overhovedet i den her bog, og det hjalp bare så meget på indlevelsen.

Jeg synes virkelig universet er fantastisk! Jeg elsker, hvordan der er tænkt over hver lille detalje, hvordan man har forsøgt at finde på ordspil der beskriver den mad de spiser under havet, hvilke sprog der tales (jeg griner stadig over Rokkengesprochen og Ålmål, som selvfølgelig tales af rokker og ål), hvordan ting ser ud og alt det her. For eksempel, vil man i kontakt med noget der bor inde i spejle, jamen så må man selvfølgelig udtale ordene baglæns! Hahaha hvor er det sjovt!

Der var rigtig meget fart over feltet gennem hele bogen, men i modsætning til første bog føltes det slet ikke forhastet. Tværtimod var det nervepirrende og spændende, måske fordi det i den her bog ikke handler om flugt men om at løse mysteriet om talismanerne. Jeg var totalt hooked på det her mysterie, og især udviklingen sidst i boegn – nøøøj mand, snak om en cliffhanger!

Til gengæld, så synes jeg bogen svinger lidt mellem at være middle grade og YA. Det er mest i måden personerne taler til hinanden på, nogle gange er det meget barnligt og simpelt, og andre gange er det lidt mere voksent og YA-ish. Så nogle gange blev jeg egentlig lidt forvirret over, hvor gamle personerne skulle forestille at være.

Men altså, det her var virkelig en forrygende fortsættelse til første bog. Spændingen får et ordentligt nyk opad, og Neela får lov til at stå på egne finner (høhø) og vise sit værd. Mysetriet er fantastisk, universet er fantastisk, og det eneste egentlig negative var, at dialogerne nogle gange blev lidt rigeligt barnlige.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s