#Bogbloggertræf2015 i det nordjyske

Lørdag den 26. September stod den igen på bogbloggertræf i Ålborg. Det er anden gang der afholdes træf i Ålborg, og jeg var også med sidste år. Jeg har også været med til flere af de bogbloggertræf der blev afholdt i København, så jeg er ikke en bogbloggertræf-newbie. Som sædvanlig glemte jeg at tage billeder det meste af tiden, men eftersom alle andre bloggere er meget bedre til at få brugt deres kamera, så tjek nogle af de andre deltageres billeder ud. Jeg fik dog taget et par stykker – mest af kagen, hvilket siger en hel del om mig og mit kagehjerte. Og efterfølgende har jeg også fået taget billeder af goodiebags, bøger og diverse fede ting, som vi fik med hjem fra træffet.

Træffet synes jeg var super godt arrangeret. Pigerne bag er Irene (Boghunden), Karin (Skrivepulten), Rikke (Andrup’s Bookshelf) og Simone (Boghjoernet), og de havde stablet et super godt arrangement på benene. Der var to forfatterforedrag og en time sat af til debat, og derudover var der også tid til bare at sidde og snakke, hvilket jeg synes var super! Når man nu mødes vil man jo gerne snakke med sine fellow bookbloggers, haha 😀

Først var der velkomst, hvor alle kort præsenterede sig selv og deres blog, og herefter var der frokost.

Det første forfatterforedrag var af Nadia Plesner. Nogen husker måske sagen om Plesner vs Louis Vuitton? Jeg fulgte den i hvert fald i nyhedene dengang sagen kørte, så jeg kendte godt lidt til historien bag. Sagen er den, at Nadia ville indsamle nogle penge til nødhjælp, som hun ville bruge på Darfur-regionen i Sudan, hvor der var borgerkrig – og stadig er det, så vidt jeg ved. Det gjorde hun ved at tegne en tegning. På denne tegning figurerer en taske. Og denne taske mindede åbenbart så meget om en bestemt Louis Viutton-taske, at Louis Vuitton ville have den fjernet fra verden. Derefter ruller sagen. Det er nu mundet ud i, at Nadia Plesner har skrevet en bog om sine oplevelser. Nadia fortalte under foredraget hvordan det hele startede og hvad der skete, og hun var super inspirerende at lytte til. Jeg slugte hvert et ord, og havde bagefter den vildeste lyst til at læse bogen.

Bogen fik alle deltagere til anmeldelse, og selvom selvbiografi-ish ikke lige er den genre jeg kaster mig ud i normalt, så husker jeg sagen og var totalt opslugt under hendes foredrag. Vi fik også mulighed for at få bogen signeret, så det fik jeg selvfølgelig. Nadia er i øvrigt super sød og nede på jorden!

2015-09-26 12.22.10

Bogen hedder Simple Living: Kamp og kunst fra en campingvogn, og var sponsoreret af forlaget Lindhardt og Ringhof. Lindhardt og Ringhof havde også andre godter med til folket, blandt andet en sindssygt pæn udgave af Stolthed og Fordom, som jeg har et billede af længere nede. Der var også postkort, bagdes og plakater, som der også er billeder af længere nede.

Herefter var der lidt tid til hyggesnak, akkompagneret af kage, kage, og mere kage (og chips! uhm), og pludselig dukker Rikki fra forlaget Dreamlitt op. Han har kasser med bøger med, et eksemplar til hver af Stålhjerte og Ildkamp af Brandon Sanderson. Rikki blev resten af dagen og deltog også i debatten, og det var faktisk super at få en fra et forlag ind og komme med indspark også. Dreamlitt udgiver i øvrigt The Martian på dansk samtidig med filmens premiere, den 8. oktober.

Herefter gik Carina Evytt på og fortalte lidt om sin forfatterkarriere, hvordan hun fik skrevet sin første bog, og hvordan et gammelt manuskript blev til Den Fredløse, en fantastisk flot fantasybog udgivet af Tellerup. Jeg sad ved siden af Carina, og hun er fantastisk flink og virkelig sjov! Jeg fik helt mod på at læse Jack the Rippers Lærling efter hun havde fortalt om den. Selve oplægget fra Carina var spændende, der var humor involveret, og jeg synes det var spændende at se, hvordan det gik fra første bog udgivet til der hvor hun er nu, og hvilket projekt hun for tiden arbejder på.

Herefter var der mulighed for at få signeret bøger. Jeg vidste godt at hun kom, så jeg havde taget Den Fredløse og Dæmoner med hjemmefra, for dem havde jeg i forvejen.

2015-09-27 08.15.44

2015-09-27 08.15.56

Men selvom jeg ikke havde haft bøgerne i forvejen havde jeg ikke behøvet at være urolig. Ved hver plads stod nemlig en goodiebag fra forlaget Tellerup, som indeholdt fire bøger og en plakat. De to af dem var lige netop Den Fredløse og Dæmoner.

2015-09-27 08.14.35

Goodiebag’en indeholde Mercy #1: Månens Kald, Dæmoner samt Den Fredløse af Carina Evytt, og så The Return of the Wizard King #1: Portalen til Afgrunden, som er første bog i en fantasyserie af debuterende forfatter Chad Corrie. Dæmoner og Den Fredløse havde jeg som sagt i forvejen, men Månens Kald har jeg faktisk også købt for et par år siden, og det er rigtig godt urban fantasy. Hvad der lige skal ske med de bøger jeg nu har to af ved jeg ikke, men der dukker nok en giveaway op på et tidspunkt.

Der var også en plakat i goodiebag’en, og min var fra The Selection-serien. Jeg fik dog også tiltusket mig en Speltrum-plakat, som Frk. Hyms var sød at forære mig. Jeg er nemlig citeret på Spektrum plakaten, og så vil man jo gerne have et eksemplar.

2015-09-29 18.06.19

2015-09-29 18.05.14

2015-09-29 18.05.26

Efter Carina Evytt var der debat, med Rikke Andrup som ordstyrer. Det var super fint at få snakket og debatteret stille og roligt om alt muligt bogblogrelateret. Er det OK at sælge anmeldereksemplarer? Hvor hurtigt skal man få læst et anmeldereksemplar? Kan man anmelde en klassiker? Der var masser af gode spørgsmål, og alle holdt en pæn tone. Jeg elsker at debattere, så det her var en vinder for mig. Super godt tiltag!

Undervejs var der også lidt forskellige konkurrencer, hvor vinderen blev trukket tilfældigt mellem alle vores navne. Alvilda havde sponseret lidt forskellige bøger, blandt andet Vandflammens Saga bog et. Book Eaters Convention havde sponsoreret 2 x 2 billetter til deres to arragementer i Odens og Holstebro, Plusbog.dk havde sponseret en goodiebag, og saxo.com havde sponseret et gavekort på 500,-. Forlaget Ulven & Uglen havde sponseret en bog, og Forfatter Christina Ingerslev bidrog med et eksemplar af sin bog Elsk Min Knækkede Glorie. Der var også plakater fra Tellerup og plakataer signeredet af Nadia Plesner. Sidst på dagen dukkede Gitte op med balloner og en konkurrence, hvor man kunne vinde partoutbillet og mulepose til Vild med Ord.

Som det sidste fik vi en hel masse bøger, merchandise og andet godt fra diverse forlag. Jeg begik lidt en fejl da jeg kom hjem, for jeg pakkede hele molevitten ud af samtlige poser, og kunne bagefter ikke 100% huske, hvem der havde sponseret hvad.

2015-09-29 17.43.20

Hvis vi nu starter med merchandise med mere, så var der alt muligt! Super sjovt at kigge det igennem bagefter. Der var en masse bogmærker også, men dem har jeg separat på et andet billede. Men som i kan se her er der læseprøver, kataloger med udgivelser, kuglepenne, en keychain, vandflaske, badges, postkort, sovemaske, Lisbeth Salander-tatoveringer og et kuffert-mærkat.

2015-09-29 17.47.21

Der var masser af bogmærker. Nogle af dem er så store at jeg ikke er sikker på det rent faktisk er bogmærker, men whatever. Jeg vil bruge dem som bogmærker 😛

2015-09-29 17.57.14

2015-09-29 17.59.54

Bookiebag’sene indeholdt lidt forskelligt fra person til person, men mine indholdt ovenstående. Der var blandet lidt af alting, både ungdomsbøger, fantasy, krimi, contemporary, børnebøger og et par stykker jeg ikke rigtig ved hvad handler om. Jeg er faktisk lidt i krimi-humør for tiden, efter at have hørt et par Jussi Adler-bøger på lydbog, så krimierne kunne jeg godt finde på at læse snart.

Gyldendal havde sponsoreret en mulepose, hvor der var et eksemplar af Red Rising #1: Rød Opstand, som jeg læste i starten af året og ikke var helt solgt på. Jeg har til gengældt overvejet at genlæse den, så nu har jeg den i hvert fald hvis det er. I den mulepose var også et katlog over ungdomsbøger udgivet af Gyldendal, et bogmærke og den flotteste lille notesbog med en tekst i sølv udenpå – som man forstår, hvis man har læst Monster af Patrick Ness.

Stolthed og Fordom af Jane Austen er fantastisk smuk, og nu har jeg faktisk lyst til at læse den! Ildkamp glæder jeg mig også sindssygt til, for jeg var vild med Stålhjerte. Der var også en lydbog, Headhunterne af Jo Nesbø.

Alt ialt, så synes jeg det var et rigtig godt træf. Der var tid til at snakke med hinanden, der blev skiftet plads undervejs, der var gode, spændende indslag fra forfattere fra forskellige genrer, og debatten var super! Der var skønne bøger, skønne mennesker og skøn stemning, og jeg havde et alle tiders træf.

Jeg synes også lige, jeg ville smide links op til alle deltagernes blogs, det kunne jo være der var et par stykker i havde lyst til at tjekke ud. Der var faktisk et par blogs jeg ikke kendte, så der skal tilføjes lidt til min blogroll i fremtiden.

Og til sidst en tak til alle de søde sponsorer, som har været med til at gøre bogbloggertræffet fantastisk.

DreamLitt: http://dreamlitt.com – Blandede titler

EgoLibris: http://egolibris.com/forside/ – Blandede titler

Forlaget Facet: http://forlaget-facet.dk – Morika #1-2

Forlaget Iris: http://www.forlagetiris.dk – Blandede titler + Mammutjægeren, postkort

Forlaget Punktum: http://www.forlagetpunktum.dk – Blandede titler

Gads forlag http://gad.dk/GadsForlagdk.aspx – Blandede titler, sovemaske, pen, bolcher + div. merchandise

Gyldendal: http://gyldendal.dk – Rød opstandelse, postkort, notesbog

Hr. Ferdinand: http://hrferdinand.dk – Blandede titler

Jentas http://www.jentas.dk – Blandede titler, postkort, plakater

Lindhardt & Ringhof: http://www.lindhardtogringhof.dk – Simple Living, Stolthed og fordom, postkort, badges, plakater

Modtryk http://modtryk.dk – 1 krimi + 1 lydbog, kuglepen, tatoo, pose + div. merchandise

Mofibo http://mofibo.com/dk/da/ – Net og t-shirts

Osuma http://osuma.dk – Værdikort

People’s Press http://www.peoplespress.dk – The Circle

Plusbog http://plusbog.dk Vand, net + div. merchandise

Politikens Forlag: http://politikensforlag.dk – Store små løgne

Rosinante & Co.: http://rosinante-co.dk – Mig før dig, 1. kapitel af ”Efter dig”

Tellerup http://tellerup.dk – Blandede titler

Turbine http://turbineforlaget.dk – Blandede titler

Ulven og uglen https://www.ulvenoguglen.dk – Hvad skoven skjuler

Alvilda http://alvilda.dk – Blandede titler

Book Eaters Convention: https://www.facebook.com/BookEatersCon  -2*2 billetter

Christina Ingerslev: http://elskminknaekkedeglorie.tictail.com – Elsk min knækkede glorie

Plusbog: http://www.plusbog.dk – Goodiebag

Saxo: https://www.saxo.com/dk/ – Gavekort på 500 kr.

Ulven og uglen: https://www.ulvenoguglen.dk – Bog

Vild med ORD: http://vildmedord.dk – Partoutbillet og net

Auto og møbelpolstring v/Børge Jensen: www.facebook.com/Auto-Møbelpolstring-VBørge-Jensen-733895723404694/timeline/ – Engangskrus og -glas

Og til sidst et billede af de mange fine muleposer, som vi også fik med hjem:

2015-09-29 18.03.27

Tusind tak for et fantastisk træf, jeg håber vi ses næste år!

Reklamer

9 meninger om “#Bogbloggertræf2015 i det nordjyske

    1. Det er fucking awesome, hold kæft hvor er det en fed følelse, haha 😀 Har set den på facebook osv, men det var jo ikke en man bare kunne købe, så jeg ville så gerne have en med hjem!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s