Anmeldelse: Not A Drop to Drink #1: Not A Drop To Drink

notadroptodrink

pink 3 stjerner
  • Titel: Not A Drop To Drink
  • Serie: Not A Drop To Drink #1
  • Forfatter: Mindy McGinnis
  • Antal Sider: 309
  • Udgivelse: 2013
  • Sprog: Engelsk
  • Originalsprog: Engelsk
  • Forlag: Katherine Tegen Books
  • ISBN: 978-0-06-219850-1
  • Læst: 15/7 til 17/7

Regret was for people with nothing to defend, people who had no water.

Lynn knows every threat to her pond: drought, a snowless winter, coyotes, and, most importantly, people looking for a drink. She makes sure anyone who comes near the pond leaves thirsty, or doesn’t leave at all.

Confident in her own abilities, Lynn has no use for the world beyond the nearby fields and forest. Having a life means dedicating it to survival, and the constant work of gathering wood and water. Having a pond requires the fortitude to protect it, something Mother taught her well during their quiet hours on the rooftop, rifles in hand.

But wisps of smoke on the horizon mean one thing: strangers. The mysterious footprints by the pond, nighttime threats, and gunshots make it all too clear Lynn has exactly what they want, and they won’t stop until they get it….

With evocative, spare language and incredible drama, danger, and romance, debut author Mindy McGinnis depicts one girl’s journey in a barren world not so different than our own.


Hvis du kan lide survival-historier, dystopia eller post apocalyptic, så syhes jeg virkelig du burde tjekke den her bog ud. Den har alle survival-elementerne, kampen for overlevelse og kampen for mad, vand, ressourcer, våben og så videre. Bogen har alle elementerne til at kunne være fantastisk, og den var da også god, men der var specielt én ting der bare ikke fungerede for mig.

Så det starter vi med, den der ene lille ting som jeg fandt afsindigt irriterende. Det begynder med vores hovedperson, Lynn. Lynn tager på et tidspunkt en lille pige til sig, og det fik historien til at handle mere om børnepasning og den lille pige end den handlede om overlevelse. Og jeg giiiider simpelthen ikke læse om børn. Eller graviditet. I hvert fald ikke på et niveau, hvor jeg føler mig påduttet en historie om at være mor. Det er bare slet ikke mig, og jeg gider det simpelthen ikke. Det er en ting, som fylder meget i en del af bogen, og for mig gik den fra at være virkelig god til at være sådan okay. Hvis man ikke har noget imod lige det her aspekt af bogen, så er det virkelig noget nær den perfekte survival-historie.

Vi er i en fremtidig verden, hvor ferskvandsreserverne er svundet ind. Vand er en mangelvare, og oven i det er meget ferskvand inficeret af kolera – sygdommen, der kan dræbe på få timer. Vand er noget man har brug for at overleve, men også noget der kan slå dig ihjel. I byerne betaler folk penge for vand, og på landet er det free for all. Der er bander, mindre byer, og folk må klare sig selv. Internet, elektronik og så videre findes ikke, men visse ting, såsom våben og biler eksisterer stadig. Verden udenfor byerne er vildmark, med mange forladte huse, veje og bygninger der er ved at falde fra hinanden. Mad er selvfølgelig vigtigt, men det er vand der er kilden til livet. Det er vandet, du skal kæmpe for.

Lynn og hendes mor bor ved en sø. De har fundet en måde at rense vandet på, de har en måde at finde mad på, de har våben, brænde og et tørt sted at sove. Og de vogter over deres sø som høge. De slår ihjel for at beskytte den, for alting handler om vandet. Beskyt vandet, beskyt dit liv. Lynn er hovedpersonen, og historien fortælles af hende. Som hovedperson fungerer hun rigtig godt, fordi hun som person har overlevelsesinstinkt, men uden at blive komplet skrupelløs og uden medfølelse. Hun slår ihjel, men hun kan ikke lide det. Lige netop det synes jeg var alle tiders! Jeg kan virkelig godt lide, når en hovedperson har nosser nok til at gøre det der skal gøres. Indrømmet, jeg synes bedre om Lynn starten af bogen end i slutningen, men overall så var hun kickass og meget likeable.

Bogen er en historie med en begyndelse og en slutning. Bog 2 er en slags companion novel, og det er faktisk helt fint. Historien i denne bog fungerer skide godt, og der er ikke brug for mere end en bog. Den er spændende, fængende og medrivende, især de sidste 50 sider var noget så nervepirrende. Man skal være klar på, at meget af historien omhandler overlevelse, og at det altså ikke er action på action. Men jeg er en sucker for den slags, og jeg synes i den her bog det fungerede super godt. Der var ikke behov for konstant action.

Så overall, så er det her en god bog, især i starten, som omhandler overlevelse i vildmarken på den bedste måde. Det her med vand som en mangelvare er super spændende, og det hele er meget troværdigt. Hovedpersonen er kick-ass, og historien er spændende. Især var det rart, at det for en gangs skyld ikke var en serie men en standalone. Det fungerede super!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s