Nyt På Reolen #87: En nomineret og en længe ventet

Jeg mangler at vise jer to bøger, som er kommet med posten i denne uge. Den første er ungdomsbogen CYKOSE, som jeg har fået til anmeldelse. Den frandske oversættelse af CYKOSE var nomineret til den franske litteraturpris LE PRIX DES INCORRUPTIBLES 2014/2015, og det var i den forbindelse jeg modtod bogen til anmeldelse fra forlaget Bookbooks.

2015-06-23 16.46.42

Bagsideteksten beskriver den som en psykologisk ungdomsgyser, og det plejer jo at være meget spændende. Du kan læse det første kapitel gratis på bookbooks hjemmeside. CYKOSE er i øvrigt første bog i en trilogi. Den fulde bagsidetekst:

Lulu bor oven på resterne af Den Franske Skole, som under 2. verdenskrig ved en fatal fejl blev bombet af Royal Airforce. Mere end 100 børn og nonner omkom under det angreb. Men det er jo længe siden. Lulu føler, der er en lille skrækslagen pige på hendes værelse om natten, der trygler hende om hjælp. Men hvad vil hun, hvad kan Lulu hjælpe hende med? Og er der overhovedet en pige – eller er Lulu bare ved at blive helt sindssyg? Hvad med Psyko-Mads med de fascinerede øjne og den skræmmende fortid – kan han virkelig se de døde, som han påstår –  eller er HAN bare dybt psykotisk?            …Hallo, er der nogen?

Cykose er en psykologisk ungdomsgyser, der tager udgangspunkt i den pubertære brydningstid – en tid med store eksistentielle tanker om livet og døden krydret med en enorm nysgerrighed på kærligheden, spiritualitet og det paranormale.
 Er der mere mellem himmel og jord, eller er det hele bare noget, der foregår i forstyrrede og angstplagedeteenagehjerner? 

Hovedpersonerne er Lulu og Mads, der går på skolens C-spor og bærer øgenavnet Psyko-Mads, fordi han efter sigende, har været indlagt på “den lukkede” flere gange. Lulu er en almindelig teenager med et problem – hun drømmer hver nat om en lille pige, som vil i kontakt med hende. Indimellem føles det, som om pigen er virkelig og befinder sig inde på Lulus værelse.

Lulu tror, hun er ved at blive bindegal – lige indtil hun møder Psyko-Mads, som tilsyneladende virkelig ER gal. Han siger, han kan se en lille pige ved siden af Lulu? 

Kan han det? Eller er han virkelig dybt psykotisk? Han er i alt fald dybt fascinerede med sit kultorte hår og de grønne og blå “Bowie-øjne.” Lulu er draget af Mads og af de ting han ser. Eller ikke ser …

Og hvad har bombningen af Den Franske Skole med det hele at gøre?

Fra Plusbog.dk kom der en længe ventet bog, nemlig 6. og sidste bog i Dødens Instrumenter-serien. Jeg var jo ikke ligefrem begejstret for bog fem, men da bog 6 udkom var alle helt oppe og køre over den, og så bliver man jo forbandet nysgerrig. Og så vil jeg faktisk rigtig gerne have en slutning på serien, det bliver spændende at se, hvordan det hele slutter.

Udklip

Bogen er super flot, og på over 700 sider. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse den og finde ud af hvad der sker, og især med Simon. Simon er awesome! Bogen kan fås til 149,- på plusbog.dk netop nu, men vær opmærksom på, at du skal være medlem for at kunne få bogen til pluspris. Affiliate links.

Reklamer

2 meninger om “Nyt På Reolen #87: En nomineret og en længe ventet

  1. Åååh, jeg synes virkelig at afslutningen på ‘Dødens Instrumenter’ var fantastisk – det hele faldt bare på plads.
    Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s