Anmeldelse: Midnight, Texas #2: Day Shift

dayshift

pink 4 stjerner
  • Titel: Day Shift
  • Serie: Midnight, Texas #2
  • Forfatter: Charlaine Harris
  • Udgivelse: 2015
  • Antal sider: 307
  • Sprog: Engelsk
  • Originalsprog: Engelsk
  • Forlag: Gollancz
  • ISBN: 9780575092884
  • Læst: 29/5 til 3/6

Welcome to Midnight, Texas.
It’s a quiet little town, perched at the junction between Davy Road and Witch Light Road, and it’s easy to miss. With its boarded-up windows, single traffic light and sleepy air, there’s nothing special about Midnight . . . which is exactly how the residents like it.
So when the news comes that a new owner plans to renovate the run-down, abandoned old hotel in town, it’s not met with pleasure. Who would want to come to Midnight, with its handful of shops, the Home Cookin diner, and quiet residents – and why?
But there are bigger problems in the air. When Manfred Bernado, the newest resident in town, is swept up in a deadly investigation suddenly the hotel and its residents are the least of the towns concern. The police, lawyers and journalists are all headed to Midnight, and it’s the worst possible moment . . .


Årh, hvor var den her bog go’! Charlaine Harris er sindssygt god til at skrive mysterier, så man ikke føler man kan slippe bogen bare et sekund, at der helt sikkert må være et svar på den næste side, eller den næste side, eller siden efter det.

Og det er netop det der kendetegner bogen.Okay, så i begyndelsen var mordmysteriet lidt sært og gav ikke så meget mening, men efterhånden som handlingen skred frem, begynder brikkerne lige så stille at falde på plads. Det er ikke kun mordmysteriet der dominerer, der sker nemlig også mystiske ting hjemme i Midnight. Charlaine Harris er virkelig god til at give en små brikker af puslespillet lidt ad gangen, så man hele tiden holdes til ilden, også selvom man tror man ved, hvordan det hele hænger sammen. Jeg havde ret i nogle af mine antagelser, mens jeg på andre områder var totalt overrasket.

Den her trilogi er en crossover mellem mange andre af Charlaine Harris’ serier (hvis ikke dem alle), og her er der endelig for alvor gensyn med karakterer fra True Blood. Man behøver ikke have læst nogle af hendes andre serier for at forstå hvad der foregår, men har man læst dem er der kærkomment gensyn med en tankelæser fra Dallas og en meget høj mand med lilla øjne. Jeg elskede den her crossover, og jeg synes det var super, at man ikke nødvendigvis behøvede at kende til det, der skete i de andre serier.

Bogen er fortalt fra flere forskellige synspunkter, og i denne her får vi for alvor lært Joe og Olivia at kende. Olivia og Lemuel virkede i sidste bog som om, der lå en masse historie bag deres ophold i Midnight, og det viste sig at holde stik. Olivias fortid indhenter hende, Joe viser sig at være noget jeg aldrig havde gættet, der åbner et hotel i byen og Manfred anklages for mord. Byens hemmeligheder udfoldes, og der er forbandet spændende. Byen viser sig at have mere mangfoldige indbyggere end man lige går og tror, og derventer en chok-afsløring rundt om hvert et hjørne.

DAY SHIFT var bedre end sin forgænger, mest fordi man ikke fik så meget af historien fra Fijis side. Hun er bare ikke spændende nok til at fylde så meget, hvor imod Olivia har noget af en fortid og baggrundshistorie. Jeg er ret spændt på sidste bog i trilogien, for man fandt aldrig ud af, hvad det egentlig er der foregår med det der hotel, ligesom Joe’s virkelige natur heller ikke rigtig kommer til sin ret. Der var mere i vente for ham, det fornemmede jeg tydeligt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s