Bookish Academy Awards Tag

Okay, jeg er heller ikke blevet tagget i det her tag (og jeg har heller ikke tænkt mig at tagge nogen), men jeg synes egentlig det her tagging-halløj er skide sjovt! Det her tag huskede jeg fra youtube, så jeg google det og fandt tags + beskrivelser hos hende her. Jeg har sprunget nogle af dem over, hvis jeg ikke lige syntes de var interessante eller gav mening. Og så har jeg også frosøgt ikke at vælge de samme bøger til alting – kunne sikkert på en eller anden måde få True Blood til at passe som vinder i hvert kategori, men det er jo ikke sjovt.

Best Actor: (Best Male Protagonist)

Vinder: Filip Engell fra Den Store Djævlekrig-serien.

Runner-ups: Zsadist fra Lover Awakened/Blodslaven, Takeo fra Otoriklanens Fortællinger, Kvisth fra En Historie Fra Kanten-serien, Tom Ward fra Wardstenen-serien.

Helt ærligt, det her er et røvsvært tag. Jeg endte med at vælge Filip som vinder, fordi han er en af de personer, som jeg husker bedst, og som jeg virkelig følte for. Og ja, surprise surprise så er Harry Potter ikke på listen, men what can you do. Da jeg gennemgik bogreolerne var det disse fem, jeg med det samme tænkte “de skal på listen!” Faktisk fik jeg helt lyst til at læse Otoriklanens Fortællinger igen, da jeg stod med bogen i hånden.

2015-04-18 11.04.25

 

Best Actress:(Best Female Protagonist)

Vinder: Sookie Stackhouse fra True Blood-serien

Runner-ups: America Singer fra The Selection-trilogien, Penryn fra Angelfall-trilogien, Katniss fra Hunger Games-trilogien, Katy fra Lux-serien

2015-04-18 11.09.50

Der var ikke rigtig tvivl i mit hjerte, da jeg skulle finde en vinder. Sookie er en af de personer jeg har fulgt længst, og som jeg identificerer mig mest med. Jeg synes hun er sej, og jeg var virkelig ked af at give slip på hende da serien sluttede. Katniss er dog meget tæt på Sookie, Katniss er også en person som jeg synes er rockersej, og som jeg virkelig følte noget for mens jeg læste bøgerne. Faktisk var det her et rigtig svært valg, fordi jeg for eksempel også gerne ville have haft Bella fra Twilight og Emilie fra Spektrum/serien, men man må altså begrænse sig lidt – ellers ender det jo med jeg slet ikke kan styre mig og putter enhver bog med en hovedperson jeg kunne lide på listen. Og hov, kunne også godt have tænkt mig at få plads til Ismae fra His Fair Assassin-trilogien.

Best Cinematography:(Best Plot Twist)

Vinder: Løbeild, bog #2 i Hunger Games-trilogien

Runner-ups: Død Indtil Solnedgang, bog #1 i True Blood-serien, Sever, bog #3 i Wither-trilogien

2015-04-18 11.21.03

SPOILER AHEAD

Jeg var en af dem, der sad med åben mund og polypper da det gik op for mig, at Katniss skulle tilbage i Arenaen. Jaja, alle andre så det komme, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det ville ske.

SPOILER SLUT

Død Indtil Solnedgang var også en bog der overraskede mig til sidst. Jeg ved som regel altid hvem der er skurken, men her blev jeg virkelig taget med bukserne nede. Og i forhold til Sever, så havde jeg aldrig forestillet mig, at den ville ende på den måde. Never ever in a million years.

Best Costume Design:(Best Book Cover)

Vinder: The Gathering Dark, bog 1 i Grisha-trilogien. Også kendt som Shadow & Bone.

Runner-ups: Nightshade #1: Natskygger, Snow Like Ashes #1: Snow Like Ashes, Legend #2: Prodigy, The Diviners #1: The Diviners

2015-04-18 11.29.34

Okay, her er tydeligvis et farvetema, haha 😛 Det her var virkelig svært, for jeg synes der er vildt mange pæne covers derude. Jeg valgte The Gathering Dark som vinder, fordi det er et sindssygt pænt cover, som billedet overhovedet ikke yder retfærdighed. Nightshade: Natskygger er også et af mine all time favoritcovers.

Best Supporting Actress and Actor: (Best Male and Female Sidekick)

Vindere: Ron Weasley & Hermione Granger

Runner-ups: Simon fra The Mortal Instruments, Alban fra Spektrum-serien, og så en bog for henholdsvis Slade og Tybalt fra Dæmondræberen-trilogien.

2015-04-18 11.37.43

 

Okay, her kan man nok ikke komme uden om, at Ron og Hermione er de klare vindere for mig. Elsker de to, de er fantastiske! Alban syntes jeg var super i Spektrum-serien, og jeg har altid i mit hjerte håbet at Clary ville forelske sig i Simon i stedet. Der er også to på listen som jeg først har stiftet bekendtskab med for nylig, og det er Slade og Tybalt fra Dæmondræberen-trilogien. To awesome personligheder.

Best Original Screenplay: (Most Unique Plot/World)

Vinder: En Historie Fra Kanten-serien

Runner-ups: Breathe-duologien, The Lunar Chronicles-serien, The Demon Trappers-serien, Study-serien

2015-04-18 11.44.48

Her var jeg egentlig heller ikke i tvivl. Universet i En Historie Fra Kanten-serien er noget af det mest unikke og anderledes jeg er stødt på i en bog. Jeg fatter ikke, hvordan de har fundet på det hele, men det er virkelig fascinerende og gennemført. The Lunar Chronicles involverer cyborgs og beboere på månen som vil overtage jorden, Breathe er en dystopisk verden hvor mennesker bor i domes, fordi der ikke er tilstrækkelig ilt i jordens luft længere. Poison Study er et af mine yndlings fantasy-universer, og Demon Trappers synes jeg også har et helt unikt tag på dæmoner.

Best Adapted Screenplay: (Best Book-to-Movie Adaptation)

Vinder: The Hunger Games

Runner-ups: Divergent, Harry Potter, Narnia, Ringenes Herre

Her var heller ikke rigtig nogen tvivl. Jeg elsker Hunger Games både som film og som bog, og jeg har faktisk ikke rigtig nogle kritikpunkter i forhold til filmen. Det samme gør sig gældende for Ringenes Herre. Sindssygt gode film, som jeg faktisk synes er bedre end bogen. Divergent synes jeg også var god, og de fleste af Harry Potter-filmene synes jeg også var gode.

Best Picture: (Best Stand-Alone)

Vinder: The Martian af Andy Weir

Runner-ups: Dragonfly af Julia Golding, Ready Player One af Ernest Cline

Her ville jeg gerne have taget billeder, men The Martian lånte jeg på biblioteket, så jeg ejer ikke selv bogen, og Ready Player One er udlånt lige pt, så det ville blive lidt sørgeligt 😛 Nå, men The Martian er en fantastisk sci-fi overlevelses-historie, som jeg overvejer at genlæse – eller måske høre på lydbog? – inden for nærmeste fremtid. Ready Player One lytter jeg faktisk til lige nu, og den er virkelig god! Dragonfly er fantasy, og jeg elskede den!

 

Reklamer

4 meninger om “Bookish Academy Awards Tag

  1. Åh, sikke et hyggeligt tag! 😀 Jeg tror dog ikke selv jeg ville være i stand til at vælge blandt alle de skønne karakterer, bøger og covers.. Hmm… Måske jeg skulle prøve en dag? :p

  2. Irene

    Utroligt så meget mere The Gathering Dark taler til mig end Shadow and Bone. Synes altså også det er fedt du er gået så meget udenom “bestsellerne” 😀
    Sever skulle jeg måske tjekke ud… 🙂

    1. Jeg synes bare bestsellerne var lidt det første valg, og altid det samme hos alle – ville hellere have nogen med, som var knap så kendte 😛 Sever er i øvrigt bog 3 i The Chemical Garden-trilogien

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s