Anmeldelse: Mørkets Oprør #3: Oprør

23005325pink 5 stjerner • Titel: Oprør
 • Serie: Mørkets Oprør #3
 • Forfatter: Kelley Armstrong
 • Antal sider: 375
 • Udgivelse: 2014
 • Sprog: Dansk
 • Originalsprog: Engelsk
 • Originaltitel: The Rising
 • Forlag: Carlsen
 • ISBN: 9788711340899
 • Læst: 21/8 til 23/8

Bagsideteksten kan indeholde spoilers fra de tidligere bøger. 

Det ser stadigt mørkere ud for Maya og hendes venner. Gruppen er splittet for alle vinde og jages nu af ikke bare én, men to forskellige cabal’er, der vil udnytte deres overnaturlige evner. Men samtidig med at Maya løber for livet, er hun også klar over, at hun på en eller anden måde må finde ind bag cabal’erne for at få mere viden om forvandlingsprocesessen. For Maya mærker tydeligt, at hun for hver forvandling til puma, får stadig sværere ved at finde tilbage til sin menneskelige form – og både Daniel og Corey udvikling synes også at være ude af kontrol. Men hvordan skal hun få lokket viden ud af St. Cloud-cabalen uden at opgive både sin og sine venners frihed? Maya har dog endnu mere at slås med. Under flugten dukker både nye oplysninger og personer fra Maya og cabal’ernes fortid op, og Maya må modvilligt indse, at ikke alt kan deles op i sort og hvidt. Og måske har hun heller ikke selv helt så meget styr på sine følelser, som hun troede …

Oprør er tredje og sidste bind i Kelley Armstrongs serie, Mørkets oprør. Mørkets oprør er en selvstændig fortsættelse af den populære trilogi Mørkets kræfter.


 

Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men meninger og holdninger er mine egne.

 Rigtig mange synes at Mørkets Kræfter er den bedste af de to trilogier, men jeg er helt klart fan af Mørkets Oprør. Især den her sidste bog havde alt det, som jeg manglede i Mørkets Kræfter-serien. Endelig får man forklaring på, hvordan det hele hænger sammen og hvorfor videnskabsmændende eksperimenterer på folk og hvad de vil opnå. OPRØR havde masser af action, men også masser af følelsesmæssig drama og svære beslutninger der skal træffes. Og slutningen var slet ikke som jeg forventede, men det var simpelthen den perfekte slutning!

Maya har jeg hele tiden synes var fantastisk, og i denne bog bliver hun bare mere amazing. Jeg kan så godt lide, at hun står ved sine værdier og det der betyder noget for hende, og at hun elsker naturen og den lukkede gruppe af unge, som hun er vant til. Det er det med, at hun ikke er vild efter at flytte ind til byen, men kan lide at bo ude i ingenting og i en lille by langt fra alting, at hun elsker naturen og at hjælpe dyr i nød. Hun er ikke den typiske teenage dramaqueen, hun er meget rolig, velovervejet og moden, lidt ligesom Hermione er.

I de tidligere bøger har der ikke rigtig været en love triangle, ikke sådan rigtig, men der sker en hel del på den her front. Maya kan efterhånden ikke finde ud af hvad hun føler for Rafe, og hun kan heller ikke finde ud af hvad hun føler for Daniel. Vil hun mere? Eller er det bare venskab? Det er ikke fordi de to fyre slås om hende overhovedet, det er mere Maya der skal finde ud af hvad hun føler, hvad hun vil og stå fast i det hun tror på. Og det kunne jeg rigtig godt lide, jeg følte jeg fik et godt indblik i, hvordan Maya følte og hendes kamp for at stå fast og finde ud af hvad hun føler og hvad hun egentlig vil.

De to fyre hver for sig er faktisk ret fantastiske. Jeg har altid syntes bedst om Daniel, han er lidt the good guy, ham der hjælper andre og støtter dem når de har brug for det, han er venlig, rar og bekymrer sig om alle. Generelt en god fyr på alle måder. Rafe er ikke decideret en bad boy, men han er lidt mere ru i kanterne om man så må sige, og kan for eksempel også blive lidt jaloux. Han er lidt mere egoistisk end Daniel, men han er overhovedet ikke en dårlig fyr, og jeg kunne godt lide at det ikke var the bad boy vs the good guy, men to rigtig søde, gode fyre begge to.

I forhold til plottet, så var det super spændende! Maya og de andre overnaturlige er trængt op i en krog, og der virker ikke til at være nogen vej ud. De vil ikke være en del af cabal’en, de vil ikke arbejde for dem der manipulerede med deres gener og løj for dem hele deres liv. De vil være fri, de vil have deres familier tilbage, og de vil have en normal tilværelse. Maya bliver også mere og mere dyrisk og forvandler sig uden at kunne styre det, og hendes følelser bliver voldsommere og voldsommere. Det er kun Cabal’en der kan hjælpe hende så hun ikke ender som Annie – men for hvilken pris?

Som ekstra bonus møder vi også personer fra Mørkets Kræfter-trilogien, så vi får et gensyn med Chloe, Simon, Rae og flere. Det synes jeg var fantastisk! Det var så rart, at de to trilogier tilsammen giver en slutning for både Mørkets Kræfter-personerne og for Mørkets Oprør-personerne. Og hvilken slutning! Jeg havde absolut ikke set det komme, og det var så meget federe end den sædvanlige episke kamp hvorefter det gode vinder. Der var meget mere fornuft indblandet, og det gav bare så god mening.

Alt ialt: Fantastisk god afslutning på en trilogi, som jeg virkelig elskede. Maya bliver jeg aldrig træt af, hun er fantastisk, og plottet var så spændende og medrivende at jeg bare ville læse, læse, læse og slet ikke kunne stoppe igen. Det var fantastisk med et gensyn med personer fra Mørkets Kræfter, og OPRØR fletter de to trilogier perfekt sammen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s