Anmeldelse: Alex Craft #1: Grave Witch

7823038pink 3 stjerner  • Titel: Grave Witch
  • Serie: Alex Craft #1
  • Forfatter: Kalayna Price
  • Antal sider: 325
  • Udgivelse: 2010
  • Sprog: Engelsk
  • Originalsprog: Engelsk
  • Forlag: ROC
  • ISBN: 978-0-451-46380-7
  • Læst: 11/7 til 13/7

Grave witch Alex Craft can speak to the dead, but that doesn’t mean she likes what they have to say.

As a private investigator and consultant for the police, Alex Craft has seen a lot of dark magic. But even though she’s on good terms with Death himself—who happens to look fantastic in a pair of jeans—nothing has prepared her for her latest case. Alex is investigating a high profile murder when she’s attacked by the ‘shade’ she’s raising, which should be impossible. To top off her day, someone makes a serious attempt on her life, but Death saves her. Guess he likes having her around…

To solve this case Alex will have to team up with tough homicide detective Falin Andrews. Falin seems to be hiding something—though it’s certainly not his dislike of Alex—but Alex knows she needs his help to navigate the tangled webs of mortal and paranormal politics, and to track down a killer wielding a magic so malevolent, it may cost Alex her life…and her soul.


 

Når man læser bagsideteksten – og titlen for den sags skyld – så tænker man jo, at det her er noget med hekse og magi. Og det er det også, men det er meget mere end det. Gemt i denne her bog er noget af det bedste og mest fascinerende fe-univers jeg nogensinde har læst. Eller hørt om. Feerne og magien hænger vældig godt sammen, og det er et godt udviklet, kompliceret univers med masser af forskellige typer hekse, feer, magi og alle mulige og umulige mytologiske væsner.

Universet er helt klart noget af det absolut fedeste i denne her bog. Se, feer har i denne verden brug for, at menneskene tror på dem – ellers forsvinder de. Så da teknologien og fremskridtet tager over, bestemmer feerne sig for at stå frem for menneskeheden. Det samme som i True Blood egentlig, her er det bare feer. Og efter det sker er der kampe, oprør og en masse ballade, og efterhånden viser det sig, at magien også er vendt tilbage til menneskenes verden. Og det er 50 år efter, at vi møder Alex Craft.

Alex Craft er en gravheks. Hun kan via sin magi se ind i gravenes plan, en slags parallelverden, hvor man kan se, hvordan alting ser ud når det er  dødt. Ikke at forveksle med de dødes verden, altså. Når hun er i gravplanet, kan hun se den menneskelige verden i forfalden tilstand. Bilerne ruster, bygningerne er faldet sammen, den slags ting. Men hun kan også se menneskers sjæl. Det er lidt alá et filter over den virkelige verden, som lader hende se den som den ville være hvis den var “død”. Og mere specifikt kan hun genoplive en skygge af afdøde personer. Skyggen er ikke et spøgelse, men et aftryk af den afdøde person, som ikke har nogen personlighed, men kan svare på spørgsmål – for eksempel hvordan vedkommende døde.

Der findes et væld af forskellige hekse, nogle kan kaste forskellige typer magi, andre kan noget helt andet. Og så er der feerne. I denne første bog får vi ikke en hel masse at vide, men feerne lever enten i menneskenes verden, eller i deres egen, som er en parallelverden til vores. Der findes mange forskellige slags feer, nogle har hud som bark, nogle har kløer, hår som er fjer, eller grøn hud. De bruger glamour, illusionsmagi, til at skjule hvordan de virkelig ser ud. En del af feuniverset er en del af et plottwist, så jeg siger ikke mere, men hele universet var genialt fundet på, og forfatteren har taget rigtig meget fra de originale femyter og sat det hele sammen med magi og hekse. Jeg elskede det!

Hovedpersonen Alex havde jeg det blandet med. Egentlig var der ikke noget i vejen med hende, der var bare heller ikke noget særligt specielt eller anderledes ved hende. Hun var bare ikke noget specielt hvis i forstår hvad jeg mener? Ind imellem var hun også rimelig irriterende, men det meste af tiden var hun helt OK, sjov, modig og meget ligefrem. Hun er stædig, og hun finder sig ikke i noget. Falin og Death synes jeg vældig godt om! De var hver især hotte, og de var hver deres type mand. Death er den mystiske, dragende fyr, mens Falin er den mere mandlige, bredskuldret, ligefrem og beskyttende.

Genren er Urban Fantasy, og det er bygget op som et mordmysterie. Der sker mærkelige ting og sager, piger findes døde og ingen kan finde ud af hvad der er sket med dem. Alex hyres til at forsøge at tale med deres aftryk(shade). En shade burde ikke kunne røre hende, men den her kan. Og så tager tingene ellers fart, det hele bliver mere og mere mystisk og mere og mere blodigt og farligt. Hele mysteriet synes jeg var spændende og interessant, og der skete hele tiden noget, som gjorde det hele mere mystisk. Der var bare det, at det hele efterhånden bare blev en hel masse hændelser som ikke virkede til at have nogen sammenhæng. Mysteriet faldt lidt til jorden, fordi jeg som læser egentlig bare til sidst sad og blev mere og mere forvirret. Så i stedet for at blive draget ind i mysteriet endte jeg med at være ligeglad, fordi jeg blev frustreret. Og da det hele så blev afsløret, så var jeg heller ikke helt oppe og køre over det.

Opsummering: Universet er fantastisk, magier og feer i en skøn blanding, OK hovedperson og to pænt hotte fyre. Godt mysterie til at starte med, men det virkede til sidst som en række tilfældige hændelser uden sammenhæng, så mysteriet faldt lidt til jorden. Men ellers var bogen god, den var spændende, og jeg er ret spændt på at lære mere om feerne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s