Anmeldelse: Fins #3: Just for Fins

13019704pink 4 stjerner • Titel: Just for Fins
 • Serie: Fins #3
 • Forfatter: Tera Lynn Childs
 • Antal sider: 281
 • Udgivelse: 2012
 • Sprog: Engelsk
 • Forlag: Templar
 • ISBN: 978-1-84877-964-8
 • Læst: 8/12 til 12/12

Half-mermaid, half-human Lily’s life is a whirlpool of complication. Not only does she have to step up and help childhood friend Tellin, whose kingdom is under threat from the changing ocean climate, she has to face the fact that an ancient mer law might separate her from her human boyfriend Quince after all.

Can Lily find a way to balance justice for the mer people and safety for the humans she loves?

——————————————

JUST FOR FINS er sidste bog i Fins-trilogien. Den her serie har været kort, sød og meget uskyldig. Lidt alá søde sommerbøger man læser på stranden. Og det var bestemt ikke noget negativt. En gang imellem har jeg bare brug for at læse noget, der er rimelig ukompliceret, sødt og ikke fyldt med død og ødelæggelse. JUST FOR FINS, og hele Fins-serien generelt, gør en lidt glad i låget, lidt ligesom med disneyfilm. Man bliver glad af at læse dem.

Der er ikke ret meget nyskabende over plottet i serien generelt, men der skete alligevel noget lidt uventet i den her bog. Havene er ved at dø, som følge af global opvarmning og menneskers dumpning af skrald i havene. Det er hovedproblematikken i den her bog – hvordan får de reddet havene, så havfolket ikke uddør? Det var egentlig meget rart at fokus ikke var et eller andet kærlighedsrelateret – selvom det også har en plads i plottet – men at det var noget lidt mere seriøst.

Jeg kan rigtig godt lide personerne i bogen. Selvom både serien og bøgerne i sig selv er forholdsvis korte, så lærer man alle at kende og får et forhold til dem, og jeg var helt ked af, at serien sluttede efter den her bog. Jeg kan især godt lide Lily, hun udvikler sig meget som person, går fra at være en lidt lille, stille pige der ikke helt ved hvad hun skal sige, til en voksen, moden og selvsikker pige, der tør sige de andre konger og dronninger imod – med stil.

Jeg ELSKER, at forfatteren har “opfundet” nye ord baseret på havverdenen. Det hedder for eksempel ikke homicide i havfolkets verden, det hedder mermicide. Det hedder ikke “pain in the ass”, det hedder “Pain in the tainfin”. Og de siger “damselfish” i stedet for “fuck” eller “Damn”. Det kan godt være nogen synes det er vildt cheesy, men jeg synes det var hysterisk morsomt!

Jeg har ikke rigtig noget negativt at sige om den her bog, med undtagelse af, at den var en smule for perfekt. Det hele er ligesom lidt for let og lidt for nemt, og selvom det er meningen at bogen skal være let, sød og fluffy, så var det lige i overkanten ind imellem.

Alt ialt er jeg virkelig glad for FINS-trilogien. Det er søde bøger, som man bliver glad af at læse hver gang, de er søde, fluffy og nemme at læse, og havverdenen er fantastisk!

Reklamer

2 meninger om “Anmeldelse: Fins #3: Just for Fins

 1. Søde bøger skal der også være plads til. Dem som man ikke bliver klogere eller bedre af at læse, men som hygger, pusler og varmer ens indre i al sin lethed og sødme. 🙂

  1. Det er præcis sådan jeg har det somme tider .. Nogle gange magter jeg ikke at tænke, men skal ligesom bare have et eller andet nuttet og sødt og lyserødt, som man bliver glad i låget af 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s