Anmeldelse: true Blood #13: After Dead

17239876

pink 3 stjerner
 • Titel: After Dead
 • Serie: True Blood #13.5
 • Forfatter: Charlaine Harris
 • Antal sider: 195
 • Udgivelse: 2013
 • Forlag: Penguin Group
 • ISBN: 978-0-425-26951-0
 • Læst: 4/11 -13

Dead Ever After marked the end of the Sookie Stackhouse Series – novels that garned millions of fans and spawned the hit HBO television show True Blood. It also stoked a hunger that will never die – a hunger to know what happened next.

With the characters arranged alphabetically, from the ancient Pythoness to Bethany Zanelli, Bestselling Author Charlaine Harris takes fans into the future of their favourite residents of Bon Temps and environs. You’ll learn how Michelle and Jason’s marriage fared, what happened to Sookies cousin Hunter, am whether Tara and JB’s twins grew up to be solid citizens.

This code proves the answers to your lingering questions – including details on Sookies happily ever after.

———————————————–

Som i nok har læst på bagsideteksten ovenover, så er det her et lille opslagsværk over hver person i Sookieverset, og hvordan det gik dem efter Til Døden Os Skiller’s – og dermed seriens – slutning. Den er inddelt alfabetisk, hvilket jeg syntes var meget logisk og gav godt overblik.

Well, der er jo egentlig ikke noget i vejen med at lave sådan et opslagsværk. Jeg synes faktisk det var en strålende idé, fordi jeg så for en gangs skyld for en hel afslutning, og min nysgerrighed stillet. Og ja, jeg er meget nysgerrig 😉 jeg vil vide ALT om, hvad der sker med mine yndlingsbogpersoner, og jeg dør altid lidt indeni når jeg når slutningen på en serie, og den så ikke ligesom hinter til hvad der sker fremover.

Problemet med den her er, at der for nogle karakterer er skrevet meget lidt. Som i én linie, én sætning. Meget af det der er skrevet virker også forjaget og forhastet, som om forfatteren bare lige skulle finde på noget i en fart, så hun kunne komme videre med sit liv og lige tjene de sidste penge. Én sætning er fint nok til meget små bipersoner (Såsom Greg Aubert eller vampyren Parker), men en halv side til Jason? Arh. Kom nu lidt altså.

Til gengæld skal Charlaine Harris have ros for ikke at give alle den mest rosenrøde slutning. Hun er hård, men realistisk, og det kan jeg rigtig godt lide. Vi kan jo lige så godt se i øjnene, at alting ikke går perfekt for alle. Sådan er det ligesom bare, og det har Charlaine Harris i hvert fald forstået.

Der var også flere af personerne, hvor deres “afslutning” virkede ret velskrevet (i forhold til de andre, som var meget forhastede), og som egentlig også var helt og aldeles fyldestgørende.

Kunne jeg lide bogen? Ja og nej. Den var IKKE 11 pund værd, men det var egentlig meget underholdende – post pr. rosenbusk for eksempel – og rart at få 100% afsluttet det hele.

Reklamer

2 meninger om “Anmeldelse: true Blood #13: After Dead

  1. SPOILER
   SPOILER
   Jamen, den kære Bill bliver skam Konge af Louisiana, og har et forhold til Karin the Slaughterer – men går stadig over og besøger Sookie ind imellem, og holder aldrig op med at elske hende. Og Bill bliver konge, fordi Felipes kasinoer i Las Vegas bliver ramt af et jordskælv, og han derfor bliver nødt til at sælge Louisiana for at kunne får dem renoveret ..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s