Anmeldelse: Mythos Academy #3: Dark Frost

mythos academy3pink 2 sjerner

 

  • Titel: Dark Frost
  • Serie: Mythos Academy #3
  • Forfatter: Jennifer Estep
  • Antal sider: 352
  • Udgivet: 2012
  • Forlag: Kensington
  • ISBN: 978-0-7582-6696-5
  • Læst: 19/8 til 20/8

“I’ve seen so many freaky things since i started attending Mythos Academy last fall. I know I’m supposed to to be a fearless warrior, but most of the time, I feel like I’m just waiting for the next Bad, Bad Thing to happen. Like someone trying to kill me -again.”

Everyone at Mythos Academy knows me as Gwen Frost, the Gypsy girl who uses her psychometry magic to find lost objects – and who just may be dating Logan Quinn, the hottest guy in school. But I’m also the girl the Reapers of Chaos want dead in the worst way. The Reapers are the beddest of the bad, the people who murdered my mom. So why do they have it in for me? It turns out my mom hid a powerful artifact called the Helheim Dagger before she died. Now, the Reapers will do anything to get it back. They think i know where the dagger is hidden, but this is one thing i can’t use my magic to find. All I do know is that the Reapers are comming for me  and I’m in for the fight of my life.

————————————————————–

Der sker virkelig ting og sager i den her bog. Det plot, der har været undervejs i de foregående bøger tager for alvor fat i DARK FROST, og bogen var fyldt med plottwists og mysterier, som var vældig godt skrevne og passede perfekt til historien. Jennifer Estep er heller ikke bange for at lade frygtelige ting ske for personerne i bogen, noget som jeg synes er et stort plus – det virker altså bare mere realistisk, hvis folk rent faktisk kommer til skade i kamp.

Desværre var bogen og propfyldt med klichéer. Klichéer fungerer nogle gange, men det gjorde det bare slet ikke her. Mange af de ting der skete eller blev sagt føltes konstruerede og lugtede lidt af “det er sådan her det skal være”, i modsætning til den gode følelse af at handlingen ligesom bare ruller naturligt derudad.

Jeg kunne virkelig, virkelig godt lide den romantiske spænding mellem Logan og Gwen – de to er fantastiske sammen. Dialogen mellem dem var også langt hen ad vejen spændende og sjov, og fik mig til at sukke efter Logan.

Her stopper den gode del af bogen så også. Gwen har endnu engang en møg irriterende vane med at fortælle, hvordan hendes magi virker – hele tiden! Vi skal simpelthen høre om det mindst en gang per 10 sider, for vi er jo åbenbart så dumme at vi ikke forstod det i første bog, og i øvrigt skal mindes om det hvert femte minut. Suuuuk.

Derudover er Gwen stadig komplet åndssvag i forhold til penge. Penge er en dårlig ting, medmindre man har dem, men ikke bruger dem. Hvis man er rig, og derfor køber en lækker bil, så er man automatisk slem og overfladisk og egocentreret. Uh, og glem endelig ikke, at hvis du ikke går i Jeans og hoodies som Gewn selv, så er du også selvoptaget og overfladisk. Dyyyybt suk. Det var virkelig belastende at høre på.

Derdudover, så er der nogen med skrivestilen der bare ikke fungerer. Alle refereres stort set som “the valkyrie” eller “the spartan”, selvom det er personer vi allerede kender godt. For eksempel Gwen bedste veninde Daphne. Det er ikke “Daphne said this”, det er “The Valkyrie did this” langt hen ad vejen, og det fungerer bare ikke. Det skaber en slags afstand mellem mig og personerne, og ens forhold til dem bliver meget overfladisk. I stedet for at føle man kender dem, føles det som om man ser på dem som en udefrakommende.

Dark frost havde en del gode elementer og en ret god kampscene, men overall var jeg ret skuffet over den. Jeg var træt af hele tiden at blive mindet om ting jeg allerede vidste, og jeg fik aldrig rigtig noget forhold til personerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s