Anmeldelse: Epic Fail

epic failpink 3 stjerner  • Titel: Epic Fail
  • Serie: –
  • Forfatter: Claire LaZebnik
  • Antal sider: 295
  • Udgivet: 2011
  • Forlag: HarperTeen
  • ISBN: 978-0-0-192126-1
  • Læst: 26/6 til 27/6

Will Elise’s love life be an epic win or an epic fail?

At Coral Tree Prep in Los Angeles, who your parents are can make or break you. Case in point:

As the son of Hollywood Royalty, derek Edwards is pretty much prince of the school – not that he deigns to acknowledge many of his loyal subjects.

As the daughter of the new principal, Elise Benton isn’t exactly on everyone’s must-sit-next-to-at-lunch list.

When Elise’s beautiful sister catches the eye of the prince’s best friend, Elise gets to spend a lot of time with derek, making her the envy of every girl on campus. Except she refuses to fall for any of his rare smiles and instead warms up to his enemy, the surprisingly charming social outcast Webster Grant. But in this hilarious tale of fitting in and flirting, not all snubs are undeserved, not all celebrity brats are bratty, and pride and predjudice can get in the way of true love for only so long.

———————————————–

EPIC FAIL var lige det jeg gik og trængte til: en let, fluffy romantisk bog uden alt for meget hurlumhej. Historien var rimelig ligetil, men stadig spændende og interessant, fordi den havde det der berømthed vs normal pige plot. Det fungerede overraskende godt, og jeg var virkelig godt underholdt. Det er ikke fordi bogen er fyldt med svære emner eller komplicerede plots – den er nem at gå til, let at læse og hysterisk morsom.

Bogen er skrevet som en slags nyfortolkning af Jane Austens “Stolthed og Fordom”, og det synes jeg også fungerede virkelig godt. Det er et stykke tid siden jeg har set filmen – og jeg har aldrig læst bogen – men jeg kunne da huske den overall handling, og der er helt klart ligheder mellem “Stolthed og fordom” og EPIC FAIL. Det var ligheder på den gode måde, hvor handlingen og personerne er blevet nyfortolket, men stadig er genkendelige. Lidt som en fairytale retelling.

Generelt kunne jeg godt lide personerne i bogen. Der er ikke så meget pjat med dem, og de er ikke dybe og komplicerede, men de er heller ikke flade og intetsigende. Sådan en god mellemting, hvor man ligesom bare kan læne sig tilbage og følge med, uden at blive fuldstændig hvirvlet ind i personernes problemer. For de har problemer, det er bare ikke sådan at man hører side op og side ned om det.

Jeg syntes virkelig godt om hovedpersonen Elise. Hold nu op, hun var simpelthen helt vildt sjov! Hun har den sjoveste humor og kommer med de sjoveste kommentarer – også i hendes egne tanker. Derudover var hun også meget nem at følge og holde af. Generelt varde fleste af personerne sjove og spændende at følge. Der var dog også nogen som jeg synes opførte sig vildt mærkeligt. For eksempel Elise´s mor. Hun har sagt ja til et job på en skole fyldt med hollywoodstjerners børn, men hun er fuldstændig hysterisk omkring “berømthed”. Ej vel? Det kan godt være det er en parallel til “Stolthed og Fordom”, men det fungerede bare ikke rigtig her. Enhver skole ville skisme have fået hende smidt ud på under en uge med den måde hun opførte sig på. Webster Grant var også lidt mærkelig på sådan en måde der ikke helt gav mening altid – men han var da troværdig det meste af tiden.

Selve romantikken i bogen var også let, fluffy og sød. Den var ikke vild eller overdrevet, men nærmere sådan lige tilpas i forhold til resten af bogens lethed. Jeg var vild med det, det var dejligt ukompliceret. Og der var heller ikke noget utroværdigt ved den – ingenkærlighed-ved-første-blik, men en langsom opbyggelse af spænding og romantik.

EPIC FAIL var en virkelig god sommerbog. Let, frisk, sød og sjov, og uden alt for mange dikkedarer eller mørke, personlige problemer. Let at gå til og let at læse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s