Anmeldelse: Matched #3: Reached – Den Nye Verden

matched 3pink 2 sjerner • Titel: Reached – Den Nye Verden
 • Serie: Matched #3
 • Forfatter: Ally Condie
 • Antal sider: 428
 • Udgivet: 2013
 • Forlag: Cicero
 • Originaltitel: Reached
 • ISBN: 978-87-6382-6839
 • Læst: 24/6 til 25/6

Samfundet bestemmer. Hvem du skal elske. Hvordan du skal leve. Hvornår du skal dø.

Men Samfundets magt er ikke hvad den har været, efter at en mystisk epidemi er brudt ud i befolkningen. Cassia, Ky og Xander har sluttet sig til Opstanden, men er det virkelig bedre end Samfundet, de ønsker at afløse?

Et er imidlertid sikkert: Det er værd at satse alt for friheden til at vælge, hvilket liv man vil leve og hvem man vil elske. 

———————————————————–

Jeg kan lige så godt sige det lige ud: Den her bog var en kæmpe skuffelse og en af de mest vattede afslutninger på en serie jeg nogensinde har læst. De foregående bøger har ligesom lagt op til et opgør med det kontrollerende Samfund – det samfund, der bestemmer, hvem du skal elske, hvordan du skal leve, og hvornår du skal dø. Det der opgør skete så bare aldrig. Som i aldrig, overhovedet, på nogen måde. I stedet indføres lige pludselig en eller anden sygdomsepidemi, som så pludselig bliver historiens fokus.

Okay, så der er en sammenhæng mellem epidemien og samfundet – den var bare hjernedødt udført. Sammenhængen var ligesom den store afsløring her, og det var sikkert meningen af man skulle blive helt uh-hvor-spændende!-agtig, men det kunne jeg simpelthen ikke blive. Fordi det var virkelig dårlig udført og ikke rigtig gav nogen mening.

Epidemien er faktisk ikke som sådan en dårlig idé, og alle aspekter af den er faktisk vældig gennemtænkte, troværdige og spændende. Pånær sammenhængen med resten af seriens plot altså. Men ser man bort fra det, så var det faktisk ikke nogen dårlig idé, og den var vitterlig meget troværdig, skræmmende og samtidig uhyggeligt fascinerende.

Nu er det egentlig ikke fordi hele bogen er dårlig. Faktisk er den første halvdel af bogen ret god. Epidemien er stadig omgæret af mystik, og man ved ikke helt hvad der foregår med hvad – og det giver sådan en god spændende stemning, hvor man hele tiden vil vide mere. I denne her bog får vi også nogle kapitler fra Xanders synspunkt, og han viste sig at være en virkelig skøn person. Han blev faktisk lidt en favorit. Det var også ham der ligesom bar det meste af plottet, så på den måde blev han også vældig interessant. Men han har også en rigtig god måde at tænke og opføre sig på, og jeg syntes virkelig godt om ham. Det eneste ærgelige ved Xanders synspunkt er, at han kommer til at skygge for Cassia og Ky. De to kommer ikke rigtig til deres ret i den her bog, og jeg kan egentlig ikke huske ret meget af hvad de foretog sig, netop fordi Xander tog så meget fokus fra dem.

Som allerede nævnt havde jeg et kæmpe problem med plottet. Hele det oprør mod Samfundet som det hele egentlig handlede som skete på ingen måde på noget tidspunkt, og hele den sidste halvddel af bogen sad jeg med en følelse som en ballon der har tabt pusten. Det var virkelig sådan den føltes. Afslutningen kan ikke rigtig beskrives som andet end vattet, og havde ikke noget med noget som helst at gøre. Selv de store afsløringer i sidste halvdel var bare komplet intetsigende og havde ikke noget med noget som helst at gøre.

Første halvdel af REACHED var virkelig god – og så tabte bogen fuldstændig pusten. Det var skuffende at havde fulgt med i et plot i to hele bøger, bare for at finde ud af, at der slet ikke skete noget som helst med det. Og slutningen var virkelig åndssvag. REACHED var en rutchetur fra toppen til bunden, og den levede slet ikke op til mine forventninger.

Reklamer

3 meninger om “Anmeldelse: Matched #3: Reached – Den Nye Verden

 1. ^ Åh gud, bliver det ikke bedre? -_- Jeg har 2eren liggende, som jeg simpelthen ikke kan kæmpe mig igennem. Har 3eren også og håbede sådan at få dem læst en dag og opdage at de blev bedre. Suk. Kan så godt lide ideen i Matched.

  Ang. Paris så glæder vi os også rigtig meget. Både til at se alle de store ting, man bare “skal” se, men også bare til at opleve Paris som byen er når man går rundt i de små gader og bare nyder byen og stemningen dernede. Vi håber på at få lidt af det hele. ❤

  1. For at være helt ærlig, så ville den 3. big have været meget bedre som en stand-alone. Den har virkelig ikke ret megeta t gøre med de foregående bøger. Men Xander er nice!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s