Blogtour dag 7: Uddrag af ULVEPIGE og Konkurrence: Vind et eksemplar af ULVEPIGE

Blog Tour side-banner

I dag kan du her på min blog læse et uddrag fra ULVEPIGE, bog #2 i Klintespind-trilogien.

—————————————————

De listede ud i den smalle gade og begav sig gennem havnebyen. Deres mål var ikke byporten, men derimod pakhusene ude ved den yderste anløbsbro. Et af dem var Petrines. Fra huset var der nedgang til en tunnel, som førte under byporten og lige op i fadeburet i Petrines kro. I gaderne hastede folk forbi hinanden med mørke miner. Man hilste med korte nik, her og der dristede nogen sig til et sigende blik, men samtaler førte man bag lukkede døre og med dæmpede stemmer. En sort præst spankulerede ned ad gaden med en mine, som var han Broderskabets ophøjede udsending, og studerede hæmningsløst alle, han passerede på sin vej. Han standsede endda op og kiggede ind ad vinduerne til de små stuer. Der var ingen, der turde standse ham eller gribe ind, for Broderskabet holdt åbenlyst hånden over disse præster af Elementar-ordenen.

Serpina knyttede hænderne, da præsten passerede hende, og hans blik nysgerrigt søgte hendes ansigt. Et stykke bag ham gik der endnu en præst, og Anaja hvæsede advarende om en tredje, som kom fra den anden side.

– Er der ikke blevet endnu flere af dem siden i går? hviskede Noatan.

– Min far var bekymret over, at der kom så mange af dem på Egegården, svarede Serpina dæmpet. – Det må du vide noget om, Noatan, du var jo på Egegården sammen med din herre?

– Der var mange præster på Egegården. Og der var altid nogen, som kom eller gik, når jeg så ud ad vinduet. Jeg ved ikke, hvor de kom fra. Min herre havde mange tjenere, men de var ikke præster. De boede på skibet, og som regel havde han en af dem med, når han tog ud at ride.

– Nogen du kendte?

– Nej, det var næsten altid en ny, der var med ham. Han havde mange. Men de sagde aldrig et ord, heller ikke til hinanden. Det gjorde præsterne på Egegården til gengæld. De talte og prædikede i ét væk, ligesom nu.

– Prædikede de også for Povl og Hekla Ege?

Noatan tænkte sig om.

– Nej, det så nærmere ud, som om Povl og Hekla  bestemte over dem.

– Havde din herre noget med dem at gøre?

– Jeg er ikke sikker. Men flere gange fik jeg en fornemmelse af, at han vidste, hvem de var.

Der var også ordensknægte, som masede sig gennem trængslen i de smalle gader. Andre stod vagt på gadehjørnerne. Det var nyt at se Broderskabets farver alle vegne. I al den tid Mithram havde regeret på klinten, var der ingen, der havde vovet at provokere ham med de gamle symboler, som signalerede fordømmelse, tvang og heksebrændinger.

– De leder efter Augustin og andre modstandere af Broderskabet, hvæsede Anaja.

– Ja, som Noatan og mig, hviskede Serpina. – Og nu er vores papirer smudset til. Hjælp os med at komme igennem, så vi ikke skal vise papirer igen.

Anaja pilede rundt og så sig om til alle sider.

– Ud i tværgaden i en fart og så til venstre, meddelte hun.

De bevægede sig hurtigt gennem labyrinten af gader. Noatan fulgte med uden at tøve. Anaja kravlede ud på spidsen af Serpinas finger og så om hjørner. Der var ordensknægte alle vegne, men det var, som om folk kom dem til hjælp, så de kunne komme frem. Et læs hø kom imellem, et andet sted var det en kærre, som spærrede gaden, og ved et gadehjørne tabte en bydreng sin sæk, så kartoflerne trillede ud. Serpina tænkte, at de nok ikke havde gjort det, hvis de havde genkendt hende. Datter af Klintekongen, der havde sværget blodhævn over prins Augustin, undsagt kong Karan og vendt Soria ryggen. 

————————————–

Det er også i dag du kan vinde et eksemplar af ULVEPIGE hos http://boglabyrinten.wordpress.com/

Reklamer

2 meninger om “Blogtour dag 7: Uddrag af ULVEPIGE og Konkurrence: Vind et eksemplar af ULVEPIGE

  1. Irene

    Jeg tror også Cinder er god, men den virker bare så..speciel. Tror det kræver et lidt specielt humør 🙂

  2. Haha 🙂 Jeg har dog ikke noget imod spin-off serier, men jeg ville bare gerne vide det på forhånd, sådan så man ikke bare sidder og tænker: What the fuuuuuck? inde i en bog…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s