Anmeldelse: The Dragon Diaries #3: Blazing the Trail

the dragon diaries 3
3 stjerner • Titel: Blazing the Trail
 • Serie: The Dragon Diaries #3
 • Forfatter: Deborah Cooke
 • Antal sider: 300
 • Udgivet: 2012
 • Sprog: Engelsk
 • Forlag: New American Library
 • ISBN: 978-0-451-23682-1
 • Læst: 22/3 til 24/3

It’s almost valentine’s day, and Zoë Sorensson’s lifeis heating up. Cute, loyal and understanding, wolf shifter Derek is pretty much the perfect guy. He likes Zoë, and he knows what it’s like to have to keep a secret. Yet Zoë can’t help but wish it was rebel rocker Jared asking her to the Valentine’s dance instead. But Jared’s too busy playing hot and cold with her heart, calling Zoë his “dragon girl” one minute, then taking special interest in her best friend the next.

Zoë is about ready to breathe fire, especially once she uncovers a new threat that targets her friends. Zoë thought the Mages were defeated but they are back and have invoked an old spell to give them new power – and they plan to eliminate all shifters on the night of the big dance. Now Zoë must lead an alliance of young shifters to battle the Mages and figure out exactly what – and who – she wants, before it all goes up in smoke …

The Mages er tilbage – og de planlægger selvfølgelig igen at eliminere alle shifters. Okay, allerede der går det faktisk en smule galt for den her bog. Det er det samme plot vi har set i de to foregående bøger, og i den sidste bog havde de endda bekæmpet dem. Eller, det troede vi. Nu er de tilbage, og så skal vi så igennem møllen en gang til. Suk. Det er ikke fordi der er en rød tråd igennem de tre bøger med hensyn til de her mages, det er mere en slags mages dukker op, laver rav i den, bliver bekæmpet. I hver bog. Nu er det så 3. gang, og nu har vi så set det – det ville have været rart med noget nyt eller anderledes.

Men helt elendigt er plottet nu ikke, for der var heldvidvis nogle nye aspekter i det. The Mages har nogle tricks oppe i ærmet, også nogen som man ikke lige havde forudset, og som samtidig involverer det ting og sager fra de tidligere bøger, så man får en rød tråd og en fornemmelse af, at det er en serie og ikke bare en gentagelse.

Zoë er en rigtig god hovedperson det meste af tiden. Hun er sjov, utålmodig, modig, og hun kæmper med mange problemer som jeg syntes var eget relevante. For eksempel spekulerer hun over, om hun er villig til at dø for den sag de kæmper for, og hendes mod svigter også ind imellem. Hun er meget menneskelig i sin måde at tænke på. Jeg elsker også hendes humor, hun er snarky, men uden at være bitchy.

Jeg har dog også visse problemer med Zoë. Hun gør nogle ufattelig dumme ting, som på ingen måde kan retfærdiggøres med andet end dumhed. Der går en flok mages på hendes skole – de er hendes fjender, og de bilder hende ind, at de har lavet et ritual som de nu fortryder, og lokker hende ALENE ind i en bil og kører afsted med hende. Ahva? Undskyld men hvor dum kan man være? Det lugter så langt væk af fælde at selv et barn ville have regnet den ud. Men nej nej, Zoë skal da med.

De andre karakterer i bogen forsvinder også lidt her i forhold til de tidligere bøger. De får ikke rigtig plads, og de bliver derfor temmelig flade, kedelige og nærmest bare fyld der skal udfylde de roller Zoë ikke selv kan udfylde.

Kærlighedstrekanten kunne jeg dog rigtig godt lide. Zoës tanker og problemer med det var så virkelige og relaistiske at det næsten gjorde ondt. hele problemstillingen omkring hvorvidt man skal stille sig tilfreds med det man har, eller stile efter det man ikke kan få var næste pinefuld at være vidne til, og samtidig elskede jeg hvert sekund af det.

BLAZING THE TRAIL var en udmærket bog. Jeg kedede mig ikke, jeg nød at følge Zoë og de andre skiftere, og især drageskifterne. Plottet føltes dog som en gentagelse, og selvom det havde nye elementer, så var meget af det en gentagelse. Jeg var heller ikke vild med slutningen af samme årsag. Kærlighedsaspektet var dog virkelig godt, og jeg elskede hvert sekund af det.

Reklamer

2 meninger om “Anmeldelse: The Dragon Diaries #3: Blazing the Trail

 1. Kan ikke lige huske hvor mange sider den er på, men den har en tykkelse på mellem bind 2 og bind 3 i Black Dagger Brotherhood, vil jeg skyde på. Glæder mig ret meget til at læse den, den fangede lige med det samme, ved omtalen. 🙂

  Djævlens pagt er jeg også ret spændt på. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s